Neval Kütük

Covıd-19 Sürecinde Şiddeti Aş

Neval Kütük

Merhaba sevgili okurlar, bu yazımda sizlere  Covid-19’un olumsuz etkilerini önleyecek  Dünya Değişim Akademisi’nde bilimsel tekniklerle sunulan ‘Şiddeti Aşma Değişim Programı’ndan bahsedeceğim. 

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyaya yayılan Covid-19 endişe, korku yaratmaya devam ediyor.  Herkesi bu süreç derinden etkilemekte ve insanlar evlerinden çıkamaz duruma gelmiştir.  Bu durum, insanları şiddet eğilimli davranışlara yöneltmekte ve şiddet olaylarının artmasına neden olmaktadır. Özellikle aile içi şiddet artmakta ve aile üyeleri birbirleriyle çatışma yaşamaktadır.

Öncelikle bilinmelidir ki, dışsal şiddet insanın iç dünyasındaki şiddetten kaynaklanır. İçteki çatışma ve şiddet dışarıya yansır. Herkesin evlerinde zaman geçiriyor olması, psikolojileri bozdu. Hatta depresyona ve intiharlara bile neden oldu. Gerilim ve korku arttı. Yaşam alışkanlarımız ve planlarımız değişti. Böylece yeni yaşam şartlarına uyum sağlayamaz olduk. Bu virüsün küresel bir sorun haline gelmesi de şiddeti daha da arttırdı. 

 İşte Dünya Değişim Akademisi  sizleri bu süreçte yalnız bırakmıyor ve korkudan, kaygıdan, şiddetten  kurtaracak çok etkili bir değişim programı  sunuyor. ‘Şiddeti Aşma Değişim Programı’ sayesinde bu süreçte yaşadığınız tüm olumsuz duygulardan özgürleşeceksiniz. 

Şiddet, saldırganlık içeren, düşmanca, yıpratıcı bir davranıştır. Şiddet, insanları korkutmak için de kontrol amacıyla kullanılır. Şiddet uygulayan kişi, aslında önce kendisine şiddet uygular. Şiddetin nedeni, bencil isteklerdir. İnsan, bencillikten uzaklaştıkça hem kendine hem de başkalarına şiddet uygulamaktan vazgeçer. ‘Şiddeti Aşma Değişim Programı’ ile içinizdeki şiddeti farkedecek ve onu dönüştüreceksiniz. Şiddeti kontrol etmek, şiddet patlamalarına neden olur, oysaki içinizdeki şiddetle yüzleşmek şiddetten özgürleşmeyi ve onu barışa dönüştürmeyi sağlar. Şiddet dışarı akınca onu göreceksiniz. Böylece bu duygu, tükenmeye başlayacak. 

İçinizden o zaman şiddet uygulamak gelmeyecek. Şiddetle savaşmak, onu daha da güçlendirir. Şiddet, içinizden akıp gidince şiddetsiz olacaksınız. Şiddeti aşmak ve onu özgürleştirmek onu kabullenmekten geçer.

Bencillik var olduğu sürece şiddet de var olacak. Bencillik şiddeti tetikler ve iç dünyada şiddetin artmasını sağlar. Şiddete son vermek için değişim ve dönüşüm şarttır. Şiddet uygulamamak için sarf edilen enerji, onu dönüştürmeye uygulanmalıdır. ‘Şiddeti Aşma Değişim Programı’nı uygulayarak hem kendiniz değişecek hem de çevrenizdekileri değiştireceksiniz. Şiddet uygulamamak ve şiddeti dönüştürmek tamamen farklıdır. Şiddet uygulamamak şiddeti devam ettirir. Şiddeti dönüştürmek şiddetten özgürleştirebilir. ‘Şiddetsiz olmamayı istememe’ şiddeti daha da artırır. Şiddeti baskılayan, kontrol altına almaya çalışan kişi daha çok şiddete mazur kalır. 

‘Şiddeti Aşma Değişim Programı’ ile içinizdeki şiddet, merhamete dönüşecek. Bu, doğal ve kendiliğinden olacak. İçinizdeki şiddeti tarafız tanık modunda gözlemleyebileceksiniz, böylece farkına varacaksınız. Yani tüm mesele, şiddeti yok etmek değil dönüştürmektir. İçinizde var olan duyguyu yok edemezsiniz. Bunu ‘Değişim Sanatı’ yoluyla dönüştürebilirsiniz. 

Dünya Değişim Akademisi’nde uygulanan ‘Şiddeti Aşma  Değişim   Programı’ ile şiddet ile ilgili farkındalığınız artacak ve şiddet merhamete dönüşecek. 

Program  8 çalışmadan oluşuyor. Her çalışma kırkbeş dakika (45) sürüyor ve her çalışmada teorik bilgilendirmeler ve pratik uygulamalar yapılıyor. Her çalışmada şiddeti aşmaya yönelik teorik bilgilendirmeler yapılıyor.Pratik uygulamalar ise nefes, vücut çalıştırma teknikleri ve gevşeme tekniklerini kapsıyor. Her çalışmanın uygulanışı dinamik olup, teknikler ardı sıra gelen duruşlardan oluşuyor.   Değişim Teknikleri Değişim Uzmanları rehberliğinde bilimsel, sistematik ve yöntemli şekilde  uygulanıyor. Beden hareketleri nefeslerle birlikte dinamik uygulandığında duygu ve  düşünceler yatışıyor. Geçmiş ve gelecekle ilgilenmiyorsunuz. Bu da anda ve şimdi kalmayı kolaylaştırıyor. Bedendeki uyuşukluk gidiyor. Böylece canlanıyorsunuz ve enerjiniz yükseliyor.

Bu program size, toplumca yaşadığımız bu zor süreçte birçok yarar sağlayacak.  Öncelikle karamsarlıktan uzaklaşacaksınız, negatif düşünceleri bırakacaksınız. Her moraliniz düştüğünde onu sevince dönüştürebileceksiniz. Şefkat, merhamet duygularıyla dolacak ve içinizdeki koşulsuz sevgiyi herkese aktaracaksınız. Kendinizi ve çevrenizi olduğu gibi kabul ederek, hatalarınızla yüzleşeceksiniz. Böylece kendinizi de sevdiklerinizi de affedeceksiniz. 

Bu günler de geçecek ve bu günleri birlikte aşacağız.  Yalnız değilsiniz unutmayın  Hemen ‘ Şiddeti Aşma Değişim Programı’nı uygulayın ve şiddeti merhamete dönüştürün. ‘ Şiddeti Aşma Değişim Programı’ ile bu süreci çok kolay atlatabilirsiniz.

Değişim Sanatımızı evden  ONLINE olarak uygulayabilirsiniz. Dünya Değişim Akademisi’ndeki Değişim Uzmanları ile  iletişime geçmeniz yeterli.

Kendiniz ve çevreniz için bir adım atın, DEĞİŞİM başlasın. 

Yorumlar 1
Nunsal 15 Mayıs 2020 23:33

Harika bir yazı

Yazarın Diğer Yazıları