Naim Gül

Dertler Deryası

Naim Gül

Bir türlü sorunlarını çözemeyen Yeni Malatya Spor, son oynadığı Konya maçında ruhen de çökmüş bir ekiple mücadele etmek zorunda kaldı. Sezon başından beri en kötü futbolunu oynayan, Kaybettiği maçlarda bile bu kadar ruhsuz, isteksiz bir takımla karşılaşmadım.

Takımın başına Erol Bulut un gelmesi ile kamu oyunda oluşan karamsar hava son oynanan maçla da  akıllara acaba sorusunu getirdi. Peki bu kadar sorunların içinde , süper lig de Teknik Direktör olarak tecrübe yaşamayan, sadece yardımcı hoca olarak görev alan Erol Hoca bu sorunların üstesinden gelebilecek mi bunu da bir kaç hafta sonra daha net göreceğiz. Milli maç arasında takımla çalışma imkanı bulacak olan Erol Hoca , bu kente gelirken ne kadar hazırlıksız geldiğini kendi istediği bir ekibi bile oluşturamadığını, bunun da kendisine artı bir yük olduğunu bilmek lazım. Bur da en büyük görev  yine, Erol Bulut u alelacele getiren Yönetime Düşüyor.

Gerçi baktığımızda bütün yük Yönetimde fakat Bu sorunların üstesinden gelebilecek bir ekipten oluştuğunu sanmıyorum. Süper lig tecrübe ister, bilgi ister, kuvvet ister. Yani Yönetimi güçlü ,futbolcusu güçlü, Hocası güçlü Lobisi güçlü olması gerekir. Bunların tam aksine Dertler Deryasında gezen bir Yeni Malatya Spor var. Hafta içinde Avrupa ligi maçı oynayan ve yorgun yakaladığımız Konya  sporu neredeyse çiçeklerle uğurladık. Bizim takım olarak bu tip maçlardan alacağımız puanlar çok önemli. özellikle iç saha maçlarında bu tür puan kayıpları yaşamamamız gerekir. Bize denk ekiplerden toplayacağımız ve büyük takımlardan alacağımız ekstra puanlar bizim ligdeki kaderimizi belirleyecektir. Konya Maçında saman alevi gibi birden yanıp sönen bir maç izledik.

Oyunun genelinde sahada dolaşan bir ekip ve bu ekibi saha kenarında izleyen müdahale etmeyen teknik ekip. Akabinde de Fener bahçe  Deplasmanı . Artık bu işin gerisini de varın siz düşünün. Yazık  bir Şehrin kaderiyle bu kadar oynanmaz. Bu kadar  taraftarla  takıma destek veren insanlarla bu kadar dalga geçilmez. Artık sayın Başkan Adil Gevrek in düşünmesi gerekir. Nerede doğru yaptık , nerede yanlış yapıyoruz. Evet yanlış yapıyoruz Bizler Malatyalı olarak hala İstanbul kanadı , Malatya kanadı daha bu kadar basit bir konuyu çözememişiz. Kimse unutmasın ki  böyle bir sorun olmaz kimliğinde Malatya yazıyorsa yaşadığı il çokta önemli değil. Dünyanın neresinde olursa olsun tek amaç Malatya olmalıdır. Artık büyük düşünmek ileriyi düşünmek günü kurtarma çabası içinde olmamak gerekir. Buda birlik içinde el ele verip sorunların üstesinden gelip lige kilitlenmek ve bu sezonu en iyi şekilde en iyi yerde bitirmekle gerçekleşir.......

Yazarın Diğer Yazıları