Mete Kurtbay

Salyangoz Satıcıları

Mete Kurtbay

Diyanet İşleri Başkanı gündemde yer tutan vaazının ardından eleştiri yağmuruna tutulmuştu. Bu eleştirilere karşı en ciddi tepkiyi verenlerden olan Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli;”Müslüman mahallesinde salyangoz satma küstahlığına kimse heves etmemelidir” demişti. Müslüman mahallesinde salyangoz satma deyimi günümüz dilinde bir şeyi ona hiç ihtiyacı olmayan bir çevreye götürmek anlamına gelmektedir.

Nasıl ki salyangoz dinimizde haramdır ve mahallemize giremez öyle de LGBT veya diğer ifadeyle eşcinsellik de kültürümüzde ve tarihimizde hiçbir dönemde saygınlık bulamamıştır. İslama gönül vermiş olan Aziz Türk Milleti haramı içinden uzak tutmayı başarmıştır. O nedenle ülkemizde özgürlükler değerleri çiğnemediği sürece ufka yelken açmıştır.

Eşcinsellik istek ve tercih dolayısıyla ortaya çıkan cinsel bir arzu değildir. Deyim yerindeyse psikolojik bir rahatsızlıktır. Bu yüzden ellerinde olmayan bu husustan dolayı eşcinsellere saldırgan tutum sergilemek doğru değildir. Yine de kendilerinin bu şehvetlerinin mazur görülmesini de beklememelidirler.

Sorunun çözümü için yapılması gerekenleri birkaç cümleyle özetleyelim. Eşcinseller ruhsal hastalıklarının farkında olmalıdırlar. Kimlik gizliliği koşulları altında ciddi tedavi görmeleri gerekmektedir. Bunun dolayı üniversitelerin psikiyatr bölümlerinde detaylı tedavi çalışmaları için bilgi ve tecrübe birikimi oluşturmak gerekmektedir. Ne yazık ki eşcinseller durumu tercihleri olarak görmeleri süreci daha da zorlaştıracaktır. Kendilerine ait dernekleri varken, birçok sivil toplum kuruluşu batılı görünmek namına bu durumu normalleştirme yolunda ilerlerken bir arpa boyu dahi yol alamayacağımız aşikar.

Mevcut halde eşcinseller toplumdan kırmızı kart görmeye, ötekileştirilmeye ve gizli kalmaya mahkum edilecekler.

Yazarın Diğer Yazıları