Mehmet Ali Lüle

Bir Yıldız Doğuyor..!

Mehmet Ali Lüle

Birçok Scout'un radarında olan, yakından da takip ettiğim, geleceğin yıldız adayı Murat Şamil Güler'den bahsetmek istiyorum bu hafta sizlere. Malatya'nın ve bölgenin umut vadeden izlenmeye değer nadir sporcularından Murat Şamil, 
06.06.2006'da Malatya'da doğdu. Futbola merakı daha 5-6 yaşlarında başlayan Murat Şamil, beden eğitimi öğretmeninin ısrarları ve tavsiyesi üzerine  Malatya Sanayispor  U11 - U12 - U13 yaş kategorilerinde lisanslı futbolcu olarak müsabakalara çıktı. Azmi ve göstermiş olduğu yeteneği ile Yeni Malatyaspor'a transfer olmuş bir isim. İyi bir futbol zekasına sahip orta saha oyuncusu olan GÜLER, Yeni  Malatyaspor'da U12-U13-U14 ve U-16 gelişim Ligi'nde ilk 11'de oynadı. Hatta U14'te oynarken U16'nın çeşitli müsabakalarında süre aldı. U14'te oynarken milli takım seçmelerine katılıp ilk 32 kişi arasına girdi. Bu dönemde 
pandemiden dolayı seçmeler ertelendiği için milli takıma giremedi. U16'da oynarken hocasının desteği ile U19 Beşiktaş, Kayserispor ve Gaziantep FK maçlarında süre aldı. Murat Şamil, kafa toplarında oldukça etkili ve sağ ayağını iyi kullanıyor. Müthiş bir pas yeteneğine sahip. 
Her şeyden önce azimli, hırslı ve disiplinli...Her geçen gün kendisini geliştiren Güler,nazar değmesin, bugüne kadar hiçbir antrenmanını kaçırmamış. Çocukluğundan beri kendisine futbolu hedef olarak belirlemiş, zaten bu hedef doğrultusunda antrenman dışında da kendini geliştiriyor.Çok iyi derecede İngilizce biliyor olması değerine değer katıyor. Tek hayali futbola hizmet etmek ve bu yolda hedeflerine ulaşmak. Öyle ki çok iyi okullarda çok iyi eğitimler almasına rağmen futboldan asla vazgeçmemiştir. Durum böyle olunca da anne ve babası ve bütün ailesi onu desteklemiş ve onun kararına saygı duymuşlar. Zaten babası Fatih GÜLER 8 yaşından beri bilfiil Murat Şamil'e her konuda destek vermiş bir baba. Her zaman arkasında olduğunu her durumda gösteriyor. Hiçbir maçını kaçırmamış, en az Şamil kadar özverili ve fedakar... İmrenerek takip ettiğim bir aile. İnşallah bizleri ve ailesini gururlandırmaya devam edecek.
Cihat Hoca'nın A takıma gelmesinden sonra alt yapıdaki oyunculara önem vermesi, en dikkat çeken isim olarak Şamil'den bahsetmiş olması, hatta Barcelona gibi bir kulubün alt yapısında olsa geleceğin en önemli futbolcuları arasında olur demesi her şeyi özetlemiş.

Yeni Malatyaspor'un küme düşmesi, ekonomik sıkıntılar, as oyuncuların şehri terketmesi  vs vs.. Biz bunlara üzülürken, bunları dert ederken aslında doğru olana yöneldik. Sporda, özellikle de futbolda, alt yapının ne kadar önemli olduğunu, fırsat verilirse gençlerimizin neler yapacağını bizler görebiliyoruz. Futbola yön verenlerin bunu artık görmesini, çağın alt yapıyla işleyen bir çağ olduğunu, kendi öz kaynaklarımızla sporcu yetiştirmek ve elimizdeki değerleri bulmak, bilmek gerektiğini anlamaları, görmeleri gerekiyor. 
Yine alt yapıdan çıkmış sporcularımız; Buraf Efe YAZ, Umut TANİŞ, Berat MERT, Enes SAVUCU, Yiğit ULAŞ gibi gençlerimiz son haftalarda süper lig müsabakalarında süre aldılar ve performanslarıyla biz burdayız dediler. 

Yani diyorum ki 
altyapı  
altyapı 
altyapı

Tüm sporcularımıza sakatlığın olmadığı güzel yarınlar diliyorum...

ANTRENÖR
MEHMET ALİ LÜLE

Yazarın Diğer Yazıları