Mehmet Ali Lüle

Akıl İstersem Aklımdan İsterim

Mehmet Ali Lüle

Sevgili okurlarımız herkese kucak dolusu sevgiler saygılar…
1992 Malatya doğumlu öz ve öz Malatya sevdalısı futbola gönül vermiş, futbol ile yatıp kalkan bir beden eğitimi öğretmeni ve kendini geliştirmeye çalışan futbol antrenörü olan bir kardeşinizim. Kısa süren futbolculuk kariyerimden sonra, kendime rol model aldığım Üniversiteden hocamız Sayın; Abdullah GÜLLÜ sayesinde antrenör olmaya bu yolda yürümeye karar verdim. 2 yıl boyunca Arguvan Belediye Sporda Antrenörlük yaptım. Üst lige çıkmanın ve rakipler açısından zorlu bir ekip olmanın hazzını yaşadık ve sonrasında öğretmenlik hayatıma devam etme kararı aldım. Bundan sonra ise elimden geldiğince yazılarımla sizlerle birlikte olacağım…
Birebirin önemi olan Futbol; Topun yerine ve rakibin konumuna göre oynanır, birebirleri kazanan maçı kazanır kanaatindeyim. Top rakipteyken sendeyken diye bir şey yok nedenini açıklayayım. Örneğin; kalenize korner atıldı top daha kimsede değil havada düştüğü yerde birebiri sen kazanırsan Kontra atak, rakip kazanırsa Gol olur. Belki birebiri kazanan kaybeden kadar mesafe koşmuyordur ama! Sakın yanlış anlamayın koşu mesafesi çok önemli ama sadece bir şeyi her şey olarak değerlendirenlere yazıyorum. İster uzun oynayın ister kısa, ister pres yapın ister boş bırakın, ister 4-2-3-1 oynayın, ister 4-3-3, ister kompakt oynayın, ister 50 m mesafede, ister 12 km koşun, ister 8, ister alan daraltın ister zaman. Bunlarda ne kadar başarılı olsanız da skorları genelde birebirler belirler. Topla oynama oranının, koştuğun 12 km mesafenin birebirini kazanamazsan hiçbir hükmü kalmaz. Hele birde 18 içinde. Amacım futbolu rakamlarla süslü kelimelerle anlatanlara futbolun gerçeklerini anlatmaktı.
Futbol bir kaleyi savunmak, diğerine gol atmak için oynanan bir oyundur. Anlatabildim mi?
 

Yorumlar 1
Süleyman Yücel 27 Ekim 2021 18:56

Merhaba hocam. Çok öncesinden sizi takip eden biri olarak şunu söylemek isterim. Yetenekler keşfedilemiyorsa yetenek kendini keşfettirir. Sizde aynı şekilde kendinizi keşfettiriyorsunuz. Büyük bir heyecanla yazılarınızın devamını bekliyoruz.

Yazarın Diğer Yazıları