M. Said Yalçın

Üst Akıl Yine Bir Şey Deniyor. Kurt Tuzağa Düşmeyecektir

M. Said Yalçın

Son günlerde Alaattin Çakıcı ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun karşılıklı kamuoyuna yaptığı açıklamalarına şahit oluyoruz. Bu açıklamaları iyi okumak gerekiyor. Üst akıl yine bir şeyler deniyor denemesine ama, kurt tuzağa düşmeyecektir.

Aslında süreç Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın Alaattin Çakıcı'yı makamında ağırlaması ile başladı. Geçen süreci iyi okuduğunuzda Türkiye’yi karıştırmak isteyen üst akıl için kaçırılmayacak bir fırsat olarak görüldü gün gibi ortadadır. Görünen o ki, ziyaret sonrası üst akıl devreye girdi ve CHP’nin bu ziyarete tepki göstermesini istedi. Devamında Alaattin Çakıcı’nın ağır ifadeleri ve CHP’nin üst düzey yöneticilerinin peş peşe açıklamaları kamuoyunda geniş yer buldu. Üst aklın tam da istediği bu olarak karşımıza çıkıyor. Sonrası daha da vahim bir hal aldı. Alaattin Çakıcı ve CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sert ve ağır ifadelerle karşılıklı açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu’nun yaptığı açıklamayı iyi okumak gerekir. Alaattin Çakıcı’nın açıklamaları karşısında tecrübeli ve akıllı siyasetçi ‘benim muhatabım siyasilerdir’ der geçer ve kendini bu duruma düşürmez. Kılıçdaroğlu, bu açıklamayı eğer kendisi yaptıysa hatalı bir açıklama yapmıştır. Yok birileri yaptırdıysa o yaptıranlarda üst aklın ta kendisidir. Zincirin halkalarına baktığı zaman görünen üst aklın CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu gözden çıkardığı ve hedef haline getirdiğidir. Üst aklın Kılıçdaroğlu üzerinde Türkiye’yi karıştırmak için yine bir şeyleri mi deniyorlar sorusunu akıllara getiriyor. Alaattin Çakıcı, bulunduğu ortam gereği sayısız tuzaklardan kurtularak kurt olmayı başarmışsa, bu tuzağa da düşmeyecektir. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise, yaptığı açıklamanın ne kadar yanlış olduğunun farkına varmalı ve bu karşılıklı açıklamalar son bulmalıdır. Hedef haline gelen (üst akıl tarafından hedef haline getirilen) Kılıçdaroğlu’nun yarın Alaattin Çakıcı ile ilgili olmayan, sadece Türkiye’yi zor duruma düşürmek, Türkiye’yi karıştırmak isteyenler tarafından başına bir şey getirilirse sorumlusu kim gösterilecek. İşte bu sorunun yanıtı önemlidir. Kılıçdaroğlu’nun şu sözlerini iyi okumak ve yorumlamak gerekir. Kılıçdaroğlu: ‘Şu Türkiye’nin geldiği hale bakın Allah aşkına… Nasıl bir hale geldik. Hukukun olmadığı yerde, hukukun ihlal edildiği yerde, liyakatin çöktüğü yerde, yargının olmadığı yerde devlet bir süre sonra organize suç örgütü haline dönüşebilir” ifadelerini kullandı. Üst akıla dikkat çekmemin temel nedeni de az önceki cümlelerin son bölümüdür. Kılıçdaroğlu’nu hedef haline getiren üst aklın Türkiye’yi karıştırmak için ne denli tehlikeli bir tuzağa ülkeyi çekmek istediklerini ortaya koymaktadır. Üst aklın amacı, Türkiye’yi organize suç örgütlerinin yönettiği algısını oluşturmaktır. Kılıçdaroğlu ve CHP yöneticileri artık bu tuzağı görmelidir. Kılıçdaroğlu’nun muhatabı ne Ali’dir, ne Veli’dir. Kılıçdaroğlu’nun muhatabı, siyasi rakipleridir. Cevap verecekse onlara verecektir. 

Şimdi bu süreç iyi okunmalı ve herkes üzerine düşeni yapmalıdır. Her daim Türkiye’yi karıştırmak isteyen üst aklın oyununa ne Çakıcı, ne de Kılıçdaroğlu gelmemelidir.
 

Yazarın Diğer Yazıları