M. Said Yalçın

Sizden olmaz..!

M. Said Yalçın

Haftalar, aylardır Malatya Kamuoyunu fazlasıyla rahatsız eden bir sorun. Sultansuyu Tarım İşletmesindeki iddiaların yolsuzlukların alıp başını gitmesi. Ve ilginç olan nedir biliyormusunuz? Tigem Genel Müdüründen tutunda , Sultansuyu Tarım İşletme Müdürünün sus pus olması..Hayretler içinde izliyorum ve iddiaların cevapsız kalmasını ise şaşkınlıkla izliyorum..
Bir kurumun yıpratılması mı? Yoksa iddiaları sıralayanların Malatya sevdasımı..? Aklım şaşakalıyor. Madem iddialar asılsız neden sus pus olurlar. Genel Müdüre hanım neden telefonlara dönmez.Malatya'da İşletme Müdürü iddialara neden kulak vermez. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Malatya ziyaretinde, bir görüşme imkanımız olan Tigem Genel Müdürü Ayşe Ayşin Işıkgece  ile Malatya'da iddialar konusunda hemfikir olduğumuzu sanıyordum. Malatya'daki görüşmemizde bir çok sorunu dile getirmiş ve iddiaların asılsız olduğunu savunmuştu. Bizlerde habercilik anlayışımızın tarafsız olduğunu belirtmek için yayına vermiştik. Ve halende haberimizin arkasında duruyoruz. Çünkü iddiaların asılsız olduğuna inanıyoruz.
https://malatyacadde.com/isikgece-tartismalara-nokta-koydu/54748/
Gel gör ki iş öyle değilmiş öyle gözlemliyoruz. Malatya dışına çıktığınızda olay farklı boyutlara gidiyormuş. Ve hatta Sultansuyu işletmesindeki iddiaları doğrular mahiyetinde. Şartlar bu ise Sultansuyu İşletmesi küçülme ya da kapanma ya da özelleştirme kapsamına girecekse, ya da zarar edilmek isteniyorsa yazıklar olsun deriz...Sultansuyu İşletmesindeki lojmanların mimari dokusu tarihi bir yapısı olmadığını ben şahsım olarak savunuyorum. Çünkü her taş bina tarihi bir doku sağlamadığı gibi, lojmanların beton arma olduğunu bilenlerdenim. Akabinde deprem riski taşıyan bu binaların yıkılıp yeniden yapılanması da çok doğal ve isabetli bir karar olarak görüyorum. İddialarda  hayvancılıktan tutunda , İşletme müdürüne kadar bir çok konu ile ilgili Genel Müdürlüğün susması veya iddiaları sadece iddia sahiplerine açıklaması da ne garip bir olay..
Siyasi parti il ve ilçe başkanları, stk ların beyanatları, dernek ve cemiyetlerin açıklamalarını haber sitelerimizde yayınladık tigem ve sultansuyu ile ilgili. Bu saatten sonra Tigem Genel Müdürü ve akabinde sus pus olan zatı muhterem işletme müdürünün beyanatlarını yayına vermiyeceğimiz gibi, sadece Milletvekillerimizin ve Bakanlığın konu ile ilgili açıklamalarına yer vereceğimizi belirtmek istiyorum. Malatya'da bir başka Ankara'da bir başka Genel Müdür olmayın derim.
 

Yazarın Diğer Yazıları