M. Said Yalçın

Rehavete kapılmadan tam yol ileri..!

M. Said Yalçın

Sivas’dan altın değerinde alınan 3 puan bizi ligde tutmaya yetecek. Yeter ki rehavete kapılmayalım. Yeter ki Adil Gevrek başkan ve yönetimi ekstra primlere devam etsin. Bu disiplin ve oyun kurgusu ile korkulu hafta diye tabir ettiğimiz Beşiktaş, Ç.Rize ve Antep maçlarını rahatlıkla geçebiliriz diye düşünüyorum..

Belki de bu korkulu haftaları görmeyebilirdik. Nitekim Başkan Adil Gevrek’in tek adamlık mantalitesi bizleri bir hayli zor dönemeçlere soktu. Bir çok as futbolcuları satarak takımı bir anda çökerten, yanlış teknik direktör tercihleri bizleri bir anda ligin dibine itiverdi. Kulübü yönetirken hem maddi bağlamda hemde manevi yönden eşit şekilde yönetmek gerek. 3 ay öncesinde ulusal basına seslenip borcumuz yok deyip sonra akıl almaz bir şekilde borç çıkması da akıllarda soru işaretleri elbetteki. Yalnız şu zor süreçte bu sorunlar ile boğuşmadansa tek yumruk olup takımı desteklemek gerekir. Pandemi sürecinde taraftar zaten duaları  ile futbolcuların yanında , yönetim de şapkayı koyacak masaya ve onlarda son haftalara girerken Malatya’da takımın yanında olacak.

Sivas 4 eylül stadın da ilk yarı iyi oynayan, yardımlaşmanın en güzel örneklerini sergileyen, hücum bölgesinde merkez orta sahada görev yapmasına karşılık gizli forvet oynayan Robin, orta sahada kaptan Murat ,acquah, defans Mina ve Hadebe ve Hafes, kanatta Gökhan hakikaten canla başla oynadılar. Özellikle ilk yarıda Robin’in rakip ceza sahasında bir hayli çalışması ve akabinde direkten dönen topu bizleri de bir hayli heyecanlandırdı. İkinci yarı Rıza hoca varını yoğunu döktü ortaya. Çift forvete geçti olmadı 3 lü forvet oynadılar. Risk aldı. Bu risk aldığı dakikalarda 68 de Acquah’ın füzesi ile yıkıldı.

Bu dakikadan sonra defansa yaslanarak oyunu soğutma çalışmalarına gittik. Olması gerekeni yaptık. Nitekim bu haftalardan sonra iyi oyundan ziyade puana bakılması gerekiyor. Rehavete kapılmadan bundan sonraki haftaları da kayıpsız geçeceğimizden eminim. Yalnız bu tip karşılaşmalar da teknik direktör faktörüde fazlasıyla hissedilmekte. Oyuncu değişikliklerinde hata yapmamak lazım. Sivas karşılaşmasında Gökhan’ın oyundan alınması yanlşıştı bana göre. Haydi alıyorsun Yiğithanki geldiği günden bugüne kadar sakat olan futbolcuyu almak hangi akla hikmet onuda siz değerli okuyuculara bırakıyorum.

Pazartesi saatlerimiz 21.00’i gösterdiğinde Beşiktaş spor kulübünü Malatya stadyumunda ağırlayacağız. Ve inanıyorum ki bu ciddiyet ile o maçda da istediğimiz sonucu alacağız...

Yazarın Diğer Yazıları