M. Said Yalçın

Paşa gibi mağlup olduk..!

M. Said Yalçın

2 haftalık sumudica rüzgarı erken sona erdi. Kasımpaşa karşısında tel tel dökülen futbolculara önlem alamadık..Belliki bir yerlere gönderme yaptı futbolcular sanki.. Ya da futbolda çok vahim durumları beraberinde getiren Rehavete kapıldılar..
Sumudica maç sonu yaptığı açıklamada, İlk yarı ve İkinci yarı farklı takım izlediğini dile getirdi. Sorunun nerden kaynaklandığını da çözemediğini hafta içi futbolcular ile toplantı yaparak halledeceğini açıkladı. 2 haftalık bir takım vargücü ile sahada varolurken noldu da bu hafta tel tel döküldü. Kanaatimce Sumudica bazlı sorun değil..Adem Büyük ayağına top gelmemesi için yalvarıyordu, gelen topları da ezip ya ayakta durmuyor düşüyor, ya da rakibe kaptırıyordu. Ndong ve Mounır sahada varmıydı yokmuy du çözemedik..O alışagelmiş Malatya kontratakları da yoktu. Kanatlarda Hafes her hafta olduğu gibi bu haftada sahada sadece gezindi. 
Allah nazarlardan korusun defans cuk diye oturdu derken, bu hafta defansın adam paylaşımındaki hata  ile adamlar golleri attı. Defans ve orta saha bugün hakikaten hem uyumsuz hem de isteksizdi. Akabinde etkisiz olan bir başkan ve yönetimde olunca, futbolcular vur patlasın çal oynasın der, her hafta performansları ile bizleri şaşırtmaya devam eder. 
Kalite futbolculara sahibiz bunda hem fikiriz. Nitekim sakatlık ve performans düşüklüğü sonrası yedeklere baktığımızda , o mevkilere yerleştireceğimiz futbolcular malesef yok. Rakiplerimiz olan tüm takımlara ezildik..Moralsiz bir Kasımpaşa karşısında ilk yarıdaki futbol ile kesin en azından bir beraberlik dedik ama, öyle bir ruhsuz takım geldiki ikinci yarıya, bizlerde oturduk kalkamadık koltuklarımızdan. Hayretler içinde izledik ..
Maçın hakemine gelince, tek kelime rezillerdi. VAR denilen icat yine devreye girmedi. Düdükler hep Kasımpaşa lehine çaldı. Alper Ulusoy ve akabinde Özgüç Türkalp varken bu maçdan galip ayrılmak zaten zordu. İlk yarıdaki net penaltı verilmez ise, Var’daki beyefendi devreye girmez ise, Bu haksızlıklara masaya yumruğunu vuracak yönetime sahip değilsen, geçmiş olsun der geçiştiririz. 
Konyanın Feneri mağlup ettiği, Hatayın Beşiktaşı ezdiği takımları izleyince insan ister istemez üzülüyor. Biz geçtik Feneri ,Beşiktaşı kendi rakiplerimizi yenemediğimiz gibi, onları verdiğimiz puanlar ile şahlandırmasını da biliyoruz …Tez elden bu takımdaki futbolcuların ödemeleri gerçekleştirilmeli kanaatimce. Belliki yine ödemelerde sıkıntı hat safhada..Hafta içi Sumudica mutlaka çözüm bulmalı . Bir zahmet yönetimde alacakları ödesin futbolcuların. Yoksa işimiz fazlasıyla zor..Haftaya Cumartesi kendi sahamızda Başakşehiri mağlup edemediğimiz takdirde, yar saçların lüle lüle, Malatya sana güle güle derler demedi demeyin…O zaman her hafta dediğimiz gibi, haftaya Başakşehir karşısından rast gele kaplanlar diyelim…


 

Yazarın Diğer Yazıları