M. Said Yalçın

Nerde Kalmıştık..?

M. Said Yalçın

Geçen Hafta Erzurumspor deplasmanında son dakika golü ile yıkılan ve bir anda ibreyi üzerine çeken İrfan Buz ve ekibine akabinde yönetime yine sağdan soldan epey bir tepki geldi. Nihayetinde yönetim hariç, Teknik Heyet ve Futbolculara güvenmek gerektiğini bu takımın ligde kalacağını belirtmiştik.
Belki ilk 11’de yine hüsranları yaşıyoruz. Belki yine oyuncu değişikliklerinde gecikiyoruz ve yanlışlıklar yapıyoruz. Hal böyle olsa dahi, futbolcuların özgüveni, motivasyonları, performansları ve yardımlaşmaları hakikaten üst safhalardaydı Ankaragücü karşısında.. Yine alan daraltmaları, yine kontraatak ile gol bulma , kısacası herşey yerli yerdindeydi..Bu kadar strese dayanıklı olmak, ve bu strese karşı takımı hazırlamak her babayiğidin harcı değil sanırım..
Son 5 haftaya girerken, kazanılan 3 puan altın değerinde olan bir puan. Futbolculardaki tekrar alevlenen ve gelen ruh bizleri bir hayli sevindirdi. Acguah’I 2 haftadır yedekte oturtan ve Ahmet Ildız , Zeki Yavru ile orta sahada iyi bir grafik sergileyen futbolcularımız en azından Teknik director İrfan Buz’u mahçup etmemiş oldular.Özellikle Ahmet Ildız’ın performansı hakikaten takdire şayandır.
Ertaç kalesinde güven verirken, Futbolcuların güveni ve morali yerli yerinde olurken, Teknik Direktör İrfan Buz’un tesislerde yatıp kalktığını düşünecek olursak, bu takımın ligde klamaması için bir sorun  bulamamaktayız.Taki yönetimin son haftalara girerken futbolcuların maaş ve prim konusunda sorun yaşatmamaları dahilinde bu takım bu futbolcular ile rahatlık ile ligde kalacaktır. Gerçi ligde düşme barajı sanırım bu hafta ile birlikte 43-44’e yükseldiğini de belirtmek isterim.
Ligin dibinde ateş çemberinden rahatlıkla geçeceğiz. Yeterki Teknik heyeti ve futbolcuları strese sokmayalım. Ve asla son haftalara girerken olumsuz yönde düşüncelere kapılmayalım , birazcık iyimser olalım ve her daim destekleyici cümleler kullanalım. Sezon sonunda öyle tahmin ediyorum ki, bu takım ligde kalacak ve asıl iş lig sonunda ligde kaldıktan sonra başlayacak..
Takımdaki özgüven tabiki de birlik ve beraberlikten geçmektedir. Şehrin ileri gelenleri ile birlikte.. Valisi ile, Belediye Başkanları ile, iş insanlarımız ile…Stk larımız ile…Evet şehrin ileri gelenlerinden tutunda, belediye başkanlarımız ve stk larımız akabinde iş insanlarımız belli bir yere güvenmedikleri bir gerçeği vardır. Haklılarda, yalnız bizim işimiz şahıslar ile değil, takımın ligde kalmasıyla olacaktır. Takımın ligde kalması inanın birlik ve beraberlikten geçmektedir..
Geldik zurnanın zırt dediği haftalara..Hatanın telafisinin çok zor olduğu haftalara..Perşembe günü Sivas deplasmanından alınacak puan veya puanlar çok değerli olacaktır..P.tesi yine kendi sahamızda Kayserispor karşılaşması, İki maçtan alınacak 4 puan bizi ligde bırakacaktır..O zaman rast gele kaplanlar diyelim…

Yazarın Diğer Yazıları