M. Said Yalçın

Malatya'nın Evladını Görevden Neden Aldınız..?

M. Said Yalçın

Malatya Vakıflar Bölge Müdürü Kenan Doğan 29.07.2021 tarihinde görevden alındı. Bu hafta yerine Adem Bacanlı atandı. 
Peki Malatya'nın bir evladını almanızda ki sebep Yozgatlı birini mi atamaktı. Yanlış anlaşılmasın Yozgatlı olunmasında bir sorun yok ancak düne kadar Malatya da Vakıflar Bölge Müdürlüğünün adı sanı bile yok iken 3 yıllık görevi sürecinde yapmış olduğu hizmetlerle bu şehirde bölge müdürlüğünün varlığını hissettirdi. 
Kurumun gelirini yüzde 70 artırdı son üç yılda yapılan yatırım miktarı son 10 yılın toplamından fazla ve bunları yaparken sadece restorasyon anlamında değil eğitime desteklerinden tutunda yetim çocuklara yardımından özel vakıflarla, diğer kamu kurum ve kuruluşları ile ilişkisine baktığımızda tam bir devlet adamlığı duruşu ile gönüllerde yer aldı. Peki neydi sebep bu memlekete duyduğu Sevgi mi yapmış olduğu işi hakkıyla yapması mıydı? 
Dünyayı Covid illeti vurmuş bölgemizde deprem olmuş ekonomik olarak zor günler yaşanırken Vakfın gelirlerini artırmış birçok yerde restorasyonlar devam etmiş bunların yanında muhtaçlar yetimler gözetilmiş  işi olmamasına rağmen eğitime hep destek olmuş bir müdürden bahsediyorum. Böyle dürüst çalışkan memlekine aşık bir müdür aliniyorsa bizlere bir açıklama borcunuz var. 
Alınma sebebi nedir bilmek istiyoruz bilmediğimiz birşey varsa ise bizlere de söyleyin ki bilelim. Biliyorum susacaksiniz çünkü tek bir hata göstermeyeceksiniz. Bazı çevrelerde Yeni Caminin gecikmesinden kaynaklı olduğunu söylentileri var. Öyle ise tekrardan soruyorum bu gecikme Ankara merkezli mi yoksa bölge kaynaklı mı? Vakıflar Genel Müdürlüğü nün bugüne kadar yapmış olduğu restorasyon işlerinde ortalama süre ne kadar? 
Yeni Cami gibi büyük bazlı ve tamamen güçlendirme esaslı benzer bir işi Vakıflar Genel Müdürlüğü ne kadar sürede bitirmiştir? Bizler için birkaç örnek olması için Vakıflar Genel Müdürlüğü İstanbul Fatih Camii İstanbul Yeni Cami İstanbul Mihrimah Sultan Camii gibi eserlerin restorasyonlari ne zaman başlamış ne zaman bitmiştir.? Herşey ortada süreleri belli de birde sizden duyalım. Peki Malatya'nın değerli Vekilleri sizlerin sesi çıkacak mı? Ya bu yapılan haksızlığa tepkinizi verin yada bu işte sizin de bir dahliniz var ise aynı soruların cevabını sizde verinde bilelim.
 

Yorumlar 1
B.ö 13 Ağustos 2021 16:22

Peki işin içinde bir şey mi var

Yazarın Diğer Yazıları