M. Said Yalçın

Ligler başlayacak, Sağlık Bakanlığı sorumluluk TFF'ye ait.!..

M. Said Yalçın

Ligler Haziran ayında başlıyor.. Sağlık Bakanlığı sorumluluğun tamamen TFF’ye ait olduğunu açıklıyor. TFF futbolcuların sağlıklarını düşünerek mi Verdi bu kararı buda tartışılması gereken önemli hususlardan birisi…

Yayıncı kuruluşun kulüplere yapmadığı ödeme sonrası ve zor durumda kalması sonucu, TFF olaya müdahele edemediği gibi, futbolcuların hayatları ile oynamakta. Düşünebiliyormusunuz futbolcular antrenmanda dahi sosyal mesafa kurallarına uyarak lige hazırlanırken hangi akla hizmet TFF ‘nu ligleri oynatma kararı aldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açık bir şekilde , Liglerin başlaması TFF’nin kararıdır,Bundan sonra doğabilecek her sorumluluk TFF’ye ait darken dahi oynanmaması kararının daha doğru olacağını net bir şekilde beyan ederken ,futbolcuların hayatlarının bu kadar ucuz olmasının üzüntüsü içerisinde olduğumuzu belirtmek isterim. Sağlık Bakanlığı bile sorumluluk üstlenemezken, oyuncu sağlığını hiçe sayan TFF'nin amacı nedir? Bu kararın arkasında, masanın altında hangi oyunlar dönmektedir?

Karar yanlış olduğu kadar ciddi ve sorumsuzluktur. Covid-19 mücadelesinde topyekün ülke olarak yaptığımız kontrollü yaşam sürecinde, kararın Türk Futbol severlerine akabinde tüm vatandaşlara karşı yapılmış en büyük yanlış olarak algılıyorum. Bir çok kulüp yöneticisi ve teknik adamları hatta futbolcularından gelen veryansınlar kulak ardı edilmesi hakikaten çok düşündürücü. Türkiye Cumhuriyeti’nin koca yürekli bakanı Fahrettin Koca’nın beyanatları sanırım yüreğimize su serpse de, liglerin oynanmasının ne denli sorunları getireceği aşikardır. TFF’nu ivedi olarak uyarılmalı. Cociv-19 virüsün biz bize yeteriz serüvenini bu karar ile bitirmemeliyiz …Türkiye Cumhuriyeti Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan baş’da olmak üzere, tüm siyasi parti genel başkanlarının akabinde milletvekilleri, yerel yöneticiler bu soruna el birliği ile çözüm bulmalıdır. Ligler başlamamalı ve ertelenmelidir. Bunca emek bu karar ile heba edilmemelidir. Gecesine gündüzüne katan Bakanlarımızın emekleri hiç edilmemelidir.

HİKMET KARAMAN BİR SUSTURULMALI:

Geldiği gün tüm taraftarları heyecanlandıran konuşması ile yüreklerimize su serpen teknik director Hikmet Karaman şu günlerde BTC Türk Yenimalatyaspor kulüp başkanından çok basında ve sosyal medyada boy göstermekte. Akabinde  katıldığı tüm proğramlarda Yenimalatyasporu ve futbolcuları küçümseyen beyanatları zihinlerimizde soru işaretleri bırakmakta.

Yazarın Diğer Yazıları