M. Said Yalçın

Kişisel Beceriler Galibiyeti Getirdi..!

M. Said Yalçın

Yeni Malatya Spor ligin ilk haftasında farklı mağlup olmuştu. Mağlubiyet İrfan Buz’un sahaya sürdüğü sistem ile sosyal medyada eleştiri almıştı. Göztepe karşılşamasında yine aynı sistem ile çıktık. Öldük Öldük dirildik. Şu taraftar takımından ne zaman dişe diş bir mücadele izleyecek. Galibiyeti bertaraf etmek amacında değilim, Kişisel becerileri olan futbolcularımız da  olmasa hakikaten içler acısı ağlanacak durumlara geleceğiz.
Allahaşkına bana söyleyin; şu takım hangi sezonda aklı başında transferler yapılarak hazırlandı. Eksik mevkiler zaten gözle görülür bir şekilde gayet açık. Neden önlem alınmaz. Neden bu taraftar her hafta hop oturup hop kalkar. Bakın içimden geçeni söyleyeyim. Sadık Çiftpınar oyuna girdiğinde, içim acaip rahatladı, çünkü Sadık futbolu yürekten oynuyor..Neden be kardeşim Sadık gibi eksik bölgelerimize transfer yapılmaz ki…Neden Teknik heyet zor duruma sokulur..
Jospin Nshimirimana Rahman Buğra’nın yerinde harikalar yarattı. Gayet sakin futbolu ile göz doldurdu. Genç Yaşına ve super lig’de tecrübesi olmamasına ragmen çalışarak formayı kaptı..Artık super lig’e yeni bir yıldız doğdu diyebiliriz. Keşke o son dakikada götürdüğü  harika şutu gol olsaydı. Akabinde Mustafa Eskihellaç bugün sahanın enlerindendi . Çok koştu …Defansa yardımcı olduğu gibi hücumda da hakikaten çok çalıştı.
Defans bugün canlıydı. Tüm topları havada yada yerde kesmesini bildi. Takım olarak mücadelede harikaydık. Nitekim oyun anlamında tek kelime ile berbattık. Gelen 3 puan bizleri rehavete sokmaz umarım. Dikkat ettiyseniz son sezonlarda takımımızın çıktığı hemen hemen tüm maçlarda rakipler topa sahip olmada yüzde 65 ve 70 lerin üzerinde. Takımımız ise sadece yüzde 30 larda veya 40 larda. Buda gösteriyorki bize, takımın orta sahası (3 sezondur) sağ bek, ve kanatların olmayışı..
Aabıd Rayane kalite bir futbolcu olduğunu söylemek isterim. Zamanla takıma çok fazlasıyla faydası olacaktır. Haddabı sanki bugün daha çok çalıştı kanadından fazla pozisyonlar izlemedik. Yalnız Hafes’de o eski performansı göremiyoruz. Çok etkisiz futbolunu hem Trabzonspor karşısında hem de Göztepe karşısında sürdürdü. Büyük Kaptan Adem Büyük kaçırdığı goller hakikaten yakışmadı. Ama bitmeyen enerjisi takıma katkısı tartışılmaz kanaatindeyim..
Mallan takımda banko oynamalı. Çünkü uzaktan şut atacak tek futbolcu malesef. Oda çok çalışıyor. Bonservisi alındıktan sonra takıma daha iyi adapte oldu diyebiliriz. Tetteh’İ anlatmamıza zaten gerek yok. Güçlü fiziği ile rakip defansı boğan kara boğa ..Tetteh’in kişisel becerisi ile galibiyeti zaten almış olduk…
Bu saatten  Adil Gevrek Başkanın takıma  aciliyet gerektiren transferleri yapmasını bekliyoruz. Beklerken aklı selim davranması ve akabinde eksik bölgelere ivedi transferleri hafta içinde bekliyoruz diyelim.. Haftaya Gazinatep karşılaşmasında taraftarlardan harika bir ambiyans bekliyoruz. Göztepe mağlup oldu ama, taraftarı 90 dakika destek oldu…Rast gele Kaplanlar…

Yazarın Diğer Yazıları