M. Said Yalçın

Karaman İlaç Olabilecek mi?...

M. Said Yalçın

Ligin alt sıralarında müthiş bir mücadele…Can havli  ile bir çok kulüp ruhsuz günlerini geride bırakmış gibi…Her kulüp ligde kalma adına var gücü ile çalışmalarına devam etmekte.. Yenimalatyaspor kendisi gibi ligde kalma adına mücadele ettiği ligde, Konyaspor ile karşılaştı. 2 gün takımın başında kalan Hikmet Karaman lanet’li 24 puanından kurtardı. Karaman’ın maç sonrası beyanatları ise ilginçti. Koca kulübün başkanı ve yöneticileri kabadayılıklarını vefalı taraftarlarına yumruk atarak gösterdi. Ve tüm  Türkiye’ye  rezil olduk.

Konyaspor maçında gördük ki, 2 günlük teknik adam Karaman takıma üst seviyede disiplin ve efor kazandırmış. Özellikle Gökhan Töre  bu futbolunu sürdürdüğü takdirde takıma faydası olacaktır. Fofana eski günlerinden daha iyiydi. Donald bu takımda yer almaması lazım. Aquah orta sahada hakikaten çok çalıştı. Farnol belki de mağlubiyetten ipten çekti kurtarışları ile. Kısacası Hikmet Karaman 2 gün oldu belki takımın başına gelmesi ama, hakikaten disiplini ile takımı motive etmiş görünmekte…

CÜNEYT ÇAKIR

Maçın hakemi her ne hikmetse Avrupa’daki karşılaşmalarda neredeyse sıfır hata ile maç yönetiyor. Gel gör ki Türkiye süper liginde yanlı veya hatalı düdükleri bir çok takımın canını yakmıştır. Verilen penaltıyı elli defa da izleseniz olmadığını göreceksiniz. Kırmızı kart ve penaltı hakikaten çok ama çok ağır oldu. Çakır gibi klasmanı yüksek bir hakeme yakışmadığı gibi, 1 yıl önceki Akhisar maçında da bildiğiniz gibi maçı katletmiş yenimalatyasporu orda da verilen emekleri iki dudağının arasındaki düdük ile kahretmişti. Bu geleneğini devam ettirdi ve Konya maçında da penaltı vererek kırmızı kart ile takımımızı cezalandırmıştır.

KARAMAN

Konya maçı sonrası açıklamaları ise bizleri bir hayli düşünceye çekti  Karaman’ın. Önceki teknik direktörlere mi, yapılan transferlere mi sitemi ortaya karışık, çok ama çok özel beyanat verdi. Karaman, “ Özellikle yerel medyaya bu hitabım, ulusal medya rica ediyorum bunu fazla kullanmasın; ikinci yarının başlangıcı 5 maç 0 puan, son 8 maç 1 beraberlik diğerleri mağlup olan bir takım. Geldim iki gün. Bazen insan şaşırıyor. Hepimizin teknik adamların bir üslubu, felsefesi olması lazım, bu felsefe üzerine ben gideceğim o gelecek, o gidecek o gelecek. O antrenörlerinde çıtayı yükseğe çıkarması lazım. Ben geliyorum başka bir şey yapıyorum. O geliyor başka bir şey yapıyor. Bir takım göremiyorsun maalesef. Bunu bende yapıyorsam, benim içinde geçerli”.

Sitemleri aldı başını gitti. Hatta futbolcular üzerinden de  sitemlerini dile getiren teknik direktör Karaman, ilk 45 de kırmızı kart yediklerini ve sağ kanata Özer’i almak istediğini futbolcunun ise ayağım çekiyor sözünü  dile getirdiğini, böyle şeyin olmaması gerektiğini dile getirerek, “Daha içeri teferruata girmiyorum. 45+3, zaten 45 dakika çıldırdım. Halbuki pozisyon oyununu topa sahipken oynayabilsek, maçı farklı yerlere getireceğiz. Takımda bir an önce böyle bir gol atalım veya oraya gidelim. Ne oldu? 30 saniye bitimde penaltı, kırmızı kart. Aslında içeride başka şeyleri konuşmam gerekirken, takımın oyun düzenini düzeltme, atağa çıkma, paslaşma, pozisyonunu koruma. İçeri giriyorsun zaten kaos içinde olan bir takım, 10 kişi, kırmızı kart, oyuncu kırmızı kartı kabul etmiyor. Sağ bek gitmiş, oyuna sağ bek alacağım. Özer’i (Özer Özdemir) çağırdım, ‘ayağım çekiyor’ diyor. Böyle bir şey olur mu? Örnek veriyorum bunlar hep önemli şeyler. Murat’a (Murat Yıldırım) ‘sağ bek oynayacaksın’ dedim. Oynayacaksın, Bursaspor’da benim talebemdi. Ben onu sağ açıkta oynattım. Oynayacaksın kardeşim. İyi de oynadı. Bir iki tane orta yapabilirdi. Bak gol geldi. Gitti sağ bekten ve gol geldi. Belki ilk 45 dakikada orta sahada kaleye bir şutu yok. Orta saha bir de forvete yakın oynuyor ama sağ bekten gitti şutu attı.”

YA BAŞKAN:

Taraftarımızın istediği çok da şey yok aslında. İyi futbol kalite kumaş futbolcu. Ve stada gelip kalite futbolu izlemek. Satılan futbolcular ve alınamayan futbolcular ile takımı küme düşmeye oynatan bir takım hüviyetine getiren Adil Gevrek ve yönetimine olan tepkiler gayet normaldir. Çünkü bu takımın gerçek sahipleri Taraftardır. Konya maçından sonra tüm Türkiye’ye rezil olduğumuza mı yanalım, vefalı cefakar taraftarlarımıza saldıran başkan ve yönetime mi yanalım, eleştirilere karşı tahammülü olmayan yalakalara mı yanalım…Varın bu konuyu siz enine boyuna düşünün..Taraftara kalkan el, hatanın kabullenemeyişidir kanaatimce…

ŞİMDİ OLMAYACAK İŞ İŞDEN GEÇTİĞİ ZAMAN MI AÇIKLANACAK

Bu söyleme oldu bitti karşıyım. Neymiş efendim gün birlik günü imiş. Aslında bu söylemleri Yeni malatyaspor da ve efsane malatyasporumuz da çok gördük. İş iş den geçmeden Adil Gevrek ve yönetimi görevi bırakmalıydı. Nitekim bu olaya tek karşı çıkan ise MHP Malatya milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu açık yüreklilikle deklare etti. Hayır milletvekiline cevap ise Malatya derneklerinden gelmesi şaşırtıcı.. Bugüne kadar sesleri solukları çıkmayan tabela derneğinden başka bir hizmetleri olmayan, yağcılık ve yalakalıkda sınır tanımayan ve Adil Gevrek’emi yoksa takımamı sahip çıktıkları belli olmayan bu derneklere ir sözüm var. ‘Siz ayrımcılıktan ziyade derrnek çalışmalarınıza bakın”

TRABZON KARŞILAŞMASI

Bu karşılaşma da Teknik direktör Hikmet Karaman ve futbolcuları yalnız bırakmamız lazım. Ve inanıyorum ki Trabzon bu karşılaşma da eli boş dönecektir. Buna canı gönülden inanıyorum…O zaman tüm taraftarlarımıza çağrımdır ricam dır. O stad FULLANSIN abi…

Yazarın Diğer Yazıları