M. Said Yalçın

Kahya'da Arslanboğa gibi Olur mu?

M. Said Yalçın

Yeni Malatya Spor Kasımpaşa deplasmanından galip gelebileceği karşılaşmada Hakemin yanlı tutumu sebebiyle beraberlikle sahadan ayrılmış oldu. Robin’in akıl almaz ikinci sarıdan oyun dışı kalması, uzatma dakikalarında Yeni Malatya spor kendi sahasından hızlı bir şekilde çıkmasına engel olan faul ile kesen Fofana’nın tek başına kaldığı pozisyonu keserek lehimize faul vermesi , Sergen Yalçın’a akıl almaz şekilde maçın yayınını veren beınsport’tan ağız mimiklerinden belli olan geç yerine otur demesi, 6 dakikalık uzatmanın 99.ncu dakikaya kadar devam etmesi Türk futbolu adına utanç vericidir. Şimdi soruyoruz yüreğiniz varsa Halis Kahyayı’da sahipsiz Suat Arslanboğa gibi hakemlikten men edin. Tabi gücünüz yeterse…?

İlk yarı doğrudur iyi futbol oynamadık ama Kasımpaşa’nın girdiği pozisyonlar kadar atağımız oldu. Orta Sahada Donald’ın formsuzluğu ve akabinde defans bölgesinde çok iş düşmesine sebeb olan Hadebe ve Mustafa  Akbaş mevkilerinde bir hayli zorlanmasına ve efor harcamalarına sebeb oldu. İlginç olan ise yayın kuruluşunun bariz pozisyonları ne özetlerde nede yayınlarından göstermeyişi. Belli ki birileri ligde liderliğimizi engellemek istedi. Maç sonrası Murat Şahin hocanında belirttiği beyanatları ilginç ve bir o kadar da önemliydi.

2-1 de sonra takımızda da bir telaş başladı. Aslında o alışageldiğimiz kısa pas alışverişlerinde ve topu geniş alanlara yayma konusunda becerikli olsaydık, bu maçın katili Kahya’da olsa galip gelebilirdik diye düşünüyorum. İşte lobisi fazla olan kulüp bu maç da mağlup olmamış oldu. Özellikle de hakemin teknik direktöre geç yerine otur deme hakkı yoktur. Nihayetinde Süper lig ve Avrupa arenasında teknik adamların kendine ayrılmış bölgede her halikurda hakeme tepkisi olacaktır. Profesyonel hakem daha da açıkçası kendini bilen hakem bu sersenişlere makul bir seviyede sadece uyarı ile geçiştirilir. Ne hikmetse Sergen Yalçın’a yapılan bu kart olayını Anadolu takımlarına karşı uyarlanan bir senaryo olarak yorumlamaktayım. Trabzonspora yapılan bariz hatalar ve akabinde bugün Malatyaspor’a yapılan yanlı tutum.

Sıkıntı yok şimdi Sergen hoca’ya ceza gelecek akabinde kulübede. Ben buradan siyaset ayağının girme taraftarı elbetteki değilim ama bu insafsızlara o koskoca vekillerimizin devreye girip( Fendoğlu ve Ağbaba hariç) bu haksız tutum karşısında el birliği yapıp bu canavarlar ile savaş açmalarıdır. Yoksa Anadolu takımları ne şampiyon olur nede Avrupa arenasında izleme fırsatımız olur. İş işden geçmeden acil ivedi çözümler ve tepki ile karşılamak bizlerinde hakkı olsa gerek diye düşünmekteyim.

Haftaya zorlu Göztepe deplasmanı var.  Anadolu insanı zoru sever. Sergen hoca ve ekibine güvenim tamdır her zamanki gibi. Nitekim yönetiminde artık şapkasını bir masaya koyup , sonuç ne olursa olsun tepkisini sert bir şekilde koymalıdır.

Yazarın Diğer Yazıları