M. Said Yalçın

İyimser Olalım..Hocaya karşı..!

M. Said Yalçın

Evet güzel bir galibiyet aldık. Gününde olan Semih bir çok gollük pozisyonu bertaraf etti. Kadro zenginliği olan takımımızda çıkan kadro bizleride şaşırttı. Takım kondisyon açısından da tam hazır değil. Ahmet Ildız bana göre yerini garantiledi...
Zorlu bir karşılaşma sonrası galip gelerek hafta sonumuzu içtiğimiz çayın tadını alarak kutladık. Gençlerbirliği karşısına çıkan ilk 11’imizi bizde yadırgasak ta, bilinmeli ki bu takım ile hoca hafta boyunca antrenmanlarda birebir beraberler ve futbolcuların performanslarını yardımcı antrenörler ile hafta boyunca istişareler ederek kuruyorlar. Nitekim ilk 6 haftayı geride bırakırken halen ideal 11’i kuramayışımızın acılarını önümüzdeki haftalar içinde inşallah çekmeyiz..Nitekim hatırlarsanız aklıma gelen başımıza gelmez diyorum ama futbolcular üzerinden fazlasıyla ego yapmaya başladı Hamza hoca. Bir an evvel çok ama çok futbolda tehlikeli olan bu kavramı umarım Hamza hoca ve yardımcıları şapkasını masaya kor ve bir an evvel bu sorunun halledilmesi yoluna gider diye düşünüyorum..
Gençlerbirliği karşısında Ahmet Ildız’ın son haftalardaki performansı takdire şayandır.Orta sahada Aquah ile birlikte iyi bir ikili oldu kanaatindeyim. Akabinde gelmesini bir çok taraftar benimsemese de, şahsım her zaman Zeki Yavru ve Semih Kaya için olumlu beyanatlar verdim. Ve akabinde bugün Hem Zeki hem de Semih maçın enlerinden di. Kubilay çok genç nitekim Lukoki’nin sakatlığı sonrası riske edilmemiş istenmesi bana göre yanlış. Lukokı oyuna girdiği andan itibaren harika bir performans sergiledi ve kanaatimce artık ilk 11 de yerinin sağlam olması gerekir diye düşünüyorum. Erkan Kaş eski kaş olmasa da çoğu pozisyonlarda ağırlığı ve müdahelede gecikmesi defans oyuncularımızı zor durumda bırakmakta. Hafez koronayı atlattığına göre artık kanatta sorun olmayacağı görülmekte.
Tetteh kalite kumaş. Nitekim bazı pozisyonlarda ki bunu son 3 haftadır izliyoruz, bencil davranması takım içinde motivasyonu düşürmekte. Bencil ve ego davranışı belki bu haftalarda bize dokunmasa da, bu ileriki haftalar için takımın motivasyonunu düşürecektir. Bir santraforun görevi gol atmaktır evet ama en az gol atmak kadar da attırmaktır. Ayak bilekleri sağlam olan genç oyuncu Tetteh için Hamza hoca mutlaka uyarmalı ve bencil hareketlerden uzak durmalı derim.
Bir top futbolcuya bu kadar yakışır. Cueva hakikaten kalite kumaş olduğu kadar ligimizin bana göre en iyi en kalite 10 numarasıdır. Kiralık olan Cueva ve Tetteh kulübe şimdiden kazandırılması için çalışmalar yapmalı derim..Kaleci konusunda benim en ufak bir terettütüm yok. Abdulsamed son zamanlarda alt yapıdan yetiştirip kadroda oynayan tek futbolcumuz. Bu yüzden destek olmamız ve onun oynadıkça daha iyi bir kaleci hüviyetine gireceğine inanıyorum..
Artık haftaya Beşiktaş karşılaşması var. Hamza hoca bu maça kadar hafta içi takımı en iyi şekilde motive edeceğinden şüphem yoktur..

Yazarın Diğer Yazıları