M. Said Yalçın

Her Takıma Bir Aquah Lazım...!

M. Said Yalçın

Yeni Malatya spor kendi saha ve seyircisi önünde, ligde kötü günler geçiren Kayserispora acımadı. İyi futbol, yardımlaşma neticesinde 4-0 gibi net bir skor ile haftayı galibiyet ile geçirmiş oldu. Aquah bana göre yapılan transferlerin enlerinden.
Geçen hafta Konya deplasmanından iyi futbol oynamasak da galip gelmesini bilen Yeni Malatya Spor dolu dizgin yoluna devam ediyor.Sergen Hocanın gelişi ile birlikte ofansif oyuncularıyla efektif isimleri ile  rakip takımı perişan eden oynadığı futbol ile rakibi küçümsemeyen, her an her dakika oyun içinde yardımlaşmanın en güzel örneklerini sergileyen Yeni Malatya spor, bu güzel gidişatını rehavete kapılmadan sürdürmesi  ligin sonunda neden olmasın Şampiyonluk neden olmasın ilk 5 deriz. Konya karşısında 20 nci saniyede Serkan'ın futbol sahalarında  ender rastladığımız olay karşısında 90 dakika 10 kişi ile mücadele etmemize rağmen Konya'nın daha net pozisyonlara girdiği bir gerçektir.Nitekim Konya 11 futbolcusu ile sahada kalmış olsaydı inanıyorum ki Yeni Malatya Spor daha net gol pozisyonlarına girerdi. 10 Kişi kalan bir takım daha çok efor harcar. Akabinde taraftarıyla daha çok pozisyonlara girer . Bunun canlı örneklerini takımımızda izledik nihayetinde. Önemli olan evet 3 puandır ama, göze hoş gelen futbolu da bizlerde taraftarlarda istemekte ebetteki.
Merkez orta sahaya transfer edilen Aquah bana göre transferlerin içinde en isabetli bir karar olarak görmekteyim. 90 dakika yılmadan koşan, orta sahayı toparlayan fiziği ve tekniği ile yerini sağlamlaştıran, Sergen Yalçın'ın vazgeçilmezi olan Aquah kalitesini Kayseri spor karşısında akıl dolu pası ile  Bifouma'yı gol pozisyonuna sokarak golün gelmesine neden olmuştur. Her takıma bir Aquah lazım vesselam...
Fofana'dan beklentiler çok fazla. Ama bu futbolcumuz takıma birşey katmamakla birtlikte eski formundan çok ama çok uzak.Oynadığı zaman tek başına bir takım hüviyetine giren Fofana'nın inişli çıkışlı grafiği hem kendi açısından hem de yeni malatya spor açısından pek de içacıcı gözükmemekte. Bifouma hakikaten Yeni Malatyaspora çok şey katan bir futbolcu. Rakip takım kim olursa olsun Bifouma hep ecel terleri döktürmüştür defans oyuncularına.
Gökhan Töre:
Geldiği günden bu yana  takıma birşey katamadı. Sakatlandı .Ama Gökhan tecrübe kokan oynadığı zaman asistleri ve sürati ile ileride takıma fazlasıyla çok güzel şeyler katacağından eminim. Kalite ve oynayan bir Gökhan'ı artık görmek istiyoruz. Hadebe çıktığı her karşılaşmada defansın bel kemiği oldu. Kayseri spor karşısında yerinde müdaheleleri alkışı hakkettmiştir.
YÖNETİM UYUMA SOSYAL MEDYANA SAHİP ÇIK..!
Liglerimizde nadiren görülen ve akabinde amatör ruh derken bazı taraftarlarımızca eleştiri bombardumanına tutulduğumuz olayın en canlı örneğini yaşadık geçen hafta.Koca kulübün sosyal medyası çalınmış. Ve kulübün sayfasından haberler. Telefonlar susmuyor. Sergen Yalçın istifamı etti şeklinde. Olayın vuku bulduğu  andan itibaren taraftarlarımız büyük bir üzüntüye girerken olayın vahimliğini ise, kulüpten gelen açıklama ile anlamış olduk. Efendim art niyetli kişilerin eline geçmiş sosyal medya. Bizde yönetim uyuma  sosyal medyana sahip çık deyip, bu olayın tüm ulusal ve yerel basında çıkması ne denli profesyonel bağlamda çalışmadığımızın göstergesi olarak tarihe geçmiş oldu diye düşünmekteyim.
İKİ HAFTA DIŞARDAYIZ:
Yeni Malatyaspor  ligde 10'ncu ve 11'nci haftaları deplasmanda geçirecek.Kasımpaşa ve Göztepe deplasmanlarından alınacak puanlar sanırım ligdeki gidişatımızı belirleyecek. Kanaatimce göze hoş gelen futbolu Kasımpaşa ve Göztepe karşısında sürdürdükleri takdirde, neden olmasın 6 puan...
 

Yazarın Diğer Yazıları