M. Said Yalçın

Güzel Galibiyet…!

M. Said Yalçın

Evkur Yeni Malatyaspor kendi saha ve seyircisi önünde Galibiyet parolası ile çıktığı Fenerbahçe karşılaşmasında, 90 dakika topla oynama oranında saç baş yoldurtsa da galip gelmesini bildi.Nitekim savunma ağırlıklı maçlar bizleri bir hayli tedirgin etmektedir.

Erol Bulut hoca geldiği günden bu yana takım hep savunma mantalitesi ile sahaya çıkmakta. Öyle yada böyle bir çok karşılaşma da başarılı oldu. Son Göztepe deplasmanında rakip 9 kişi kalmasına karşılık topla oynama oranının rakipte olması gibi. İç saha karşılaşmasında da gerçi tüm konularda bizlerden kat be kat üstün olan Fenerbahçe ile oynan maç dada  savunma ağırlıklı futbolumuzu sahaya yansıtarak, kontrataklar ile sonuca gitmeye çalıştık. Bunda da başarılı olduk. Nihayetinde Kurban bayramında aslanlar gibi bir KOÇ kesmiş olduk.

Yalnız 2 haftalık süreçte benim takdir ettiğim seth konusunda olacak. Hakikaten kanadında müthiş efor sarfetmekte. Fenerbahçe karşılaşmasında da defansda olmasına karşılık bir çok defa Yeni Malatyaspor ataklarında ismi ön planda durdu. Kanaatimce maçın kahramanı bana göre,  ‘seth’ olmalıydı.

Hafta içinde Benfıcaya Şampiyonlar ligi ön elemesinde elenen Fenerbahçe’de kadro zenginliği hakikaten göze çarpmakta. Buna rağmen başarı gelmiyorsa, şapkalarını önlerine koymaları gerekli. Kadro seçimlerinde sahaya sürülen ilk 11’de bana göre yanlış. Yeni Malatyaspor’da yeni transferler özellikle yabancılar hakikaten kalite kumaş. Aleksic, Guılherme, Donald birbirinden değerli futbolcular. Özellikle Donald orta sahada fizik yapısı ve kendinden emin futbolu gözümden kaçmadı. Ayak ve bilek hakimiyeti olan Donald bana göre ilk 11 de sahaya sürülmeli. Ahmet Ildız genç bir futbolcu ama 90 dakika oyunda kalamıyor. Fiziksel olarak hazır olmadığı görülmekte.

Azubuıke konusuna gelince Mısır takımıyla anlaştığı yönde. Satılması kulüp menfaatleri gereği olması gereken konudur. Kalmasından yanaydık en azından 1 sene daha kalması ileriki yıllarda daha çok paraya gitmesi demekti. Nitekim kulüp menfaatleri öne çıkınca satılması doğru bir karar olarak görebiliriz. Nihayetinde orta sahada artık şahsım adına söyleyebilirimki sıkıntı yok. Tecrübe ve kendinden emin bir orta sahaya sahibiz. Allah nazarlardan korusun.

Erol hoca artık takımı savunma ağırlıklı futboldan ziyade gözümüze hoş gelen , atak yapan, ayağa paslarda isabetli olan, topla oynama oranında daha üstün, fiziksel yapıdan hazır olan bir takımı önümüzdeki haftalarda hazırlayacağı kanaatindeyim. Önümüzdeki hafta Kayseri deplasmanına gideceğiz. İyi bir takım kayseri. Alacağımız puan veya puanlarla ileriki haftalar için artık bizlerde diyebileceğiz ki takım Avrupa arenasına koşuyor..Rast gele kaplanlar..

 

Yazarın Diğer Yazıları