M. Said Yalçın

Guılherme ve Robin…

M. Said Yalçın

Süper Lig 5.Haftasında ,iç saha karşılaşmasında Yeni Malatyaspor  Galatasarayı ağırladı. Her iki takımda kontrollü oynadı ve akabinde her iki takımda sahadan galibiyet ile ayrılabilirdi. Sahada iki cengevar vardı. Biri Robin Yalçın diğeri ise Guılherme…

Rakip kim olursa olsun Sergen Yalçın Ofansif futbolu bizleri heyecanlandırmakta. Galatasaray karşısında eksik kadro ile mücadele etmemize rağmen kanaatimce sonuç itibariyle, alınan skor  ve alınan 1 puan çok güzel. Fatih Terim hocanın dediği gibi, ‘Yenemiyorsan Yenilmeyeceksin’ .  Sergen hocanın gözdesi haline gelen ve son haftalardaki form grafiği üst seviyelere taşıyan Robin Yalçın , Galatasaray karşılaşmasında da yerinde müdaheleleri ile mağlubiyeti önleyen kaplanların başında geldi. İlk yarıdaki zik zaklı futbolda her iki takımda maçı koparabilirdi. Nitekim kalesinde devleşen Farnolle, diğer taraftan Muslera bunları engellemiş oldu.

Bir gerçek var ki  takım haftalar ilerledikçe daha hoş daha güzel paslaşmalar, yardımlaşmanın en güzel örneklerini sahaya yansıtıyorlar. Burada Sergen Yalçın faktörü fazlasıyla hissedilmekte. Nitekim Sakıp bu takımın futbolcusu değil kanaatimce.  Pozisyonlarda ağır kalmakla beraber  hucümdada bir varlık gösterememekte. Hani deyimi yerinde ise Erkan Kaş’ı arar olduk.

23.ncü dakikaya kadar bariz bir üstünlük sağladık Galatasaray’a karşı. Seri’nin profesyonellik hayatında ilk kez kafa golü atmasına kadar. Bu dakika da bocalayan bir Yeni Malatyaspor görsek te, ve akabinde iyi olmayan bir Galatasaray olsa da çabuk toparlanan ve kafa kafaya oynayan bir yeni malatya spor izledik.

Beynimi kurcalayan ve teknik heyeti hep zor durumda bırakan bir olay. Transfer yetersizliği. Ve akabinde ne hikmetse yönetim aldıkları futbolcuların kulübe ne kadar külfet olduğu  sır gibi saklayarak, ne kadar bütçe harcandığı kamuoyuna açıklanmamakta. Oysaki  profesyonel kulüpler aldıkları futbolcuların maliyetlerini anında açıklamakta. Görüldüğü üzere Teknik heyet 3 veya 4 futbolcusu sakatlandığı zaman zor durumlarda kalabiliyor. Bizim yönetim ise, futbolcuların maliyetleri hakkında bilgi vermemekle birlikte, sezon boyunca  bir sol kanat bulmayışımızın acizliği içerisindeyiz.

Haftaya Antalyaspor deplasmanına gideceğiz. Antalya bu hafta Kasımpaşa deplasmanından şok bir mağlubiyetle ayrıldı. Sahasında iyi futbol oynayan bir takım. Şahsım Sergen Yalçın ve öğrencilerine güvenmekte. Yeter ki takım maddi bağlamda sorun yaşamasın…

Yazarın Diğer Yazıları