M. Said Yalçın

Galibiyet serisi güzel..!

M. Said Yalçın

Yenimalatyaspor iç saha maçında ligin iyi takımlarından Kasımpaşa’yı mağlup ederek, yenilmezlik ünvanına devam etti.
Kimileri futbolu sadece 3 puan üzerinde bakar, kimileri futbolu hem göze hoş gelen bir futbol hem de galibiyet ister. Yani topla oynama oranı ne olursa olsun, 90 dakika sahada defansın ve orta sahanla maçı alman yeterli oluyor. Çağımız futbolunda bu düşüncelere hasıl olmak ne denli doğrudur onuda siz değerli taraftarlara bırakıyoruz..Bir gerçek var, takım hakikaten yardımlaşmanın en güzel örneklerini sergiledi bu karşılaşmada. Ve akabinde Kasımpaşa o alışageldiğimiz  futbolunu da sahaya yansıtamadığını belirtmek isterim.
Günümüz çağında futbol maddiyat olduğu için genelde iyi ve göze hoş gelen futboldan ziyade sonuç odaklı bir performans ile kulüpler futbollarını oynamakta. Kasımpaşa maçında mücadelesi ile sonuca giden Yeni Malatyaspor, topla oynama oranında da akıl almaz bir şekilde gerilediğini görmekteyiz.Topu ayağımızda tutmaktansa galibiyet odaklı sonuç elbetteki şu anki dönemde an akılcı bir kazançtır kulüplerde. 
Gelelim karşılaşmaya; Tetteh’in olmaması bizlerin zihinlerinde soru işareti bıraksa da, Olcay Şahan bana göre yerini aratmadı. Harika bir performans sergiledi. Özellikle ikili mücadelelerdeki mükemmel top çalma ve asistleri alkışı hakketti diyebilirim. Umut Bulut çok koşan bir futbolcu olabilir. Hemen hemen 90 dakika sadece koşup rakibi rahatsız etmesinden başka birşey görmedim bu karşılaşmada Umuttan. Geçen haftaki performansı dudakları uçuklatmıştı oysaki. Geçen hafta belirttiğim üzere, Umut’un kariyerindeki 490’ncı maçın atmosferi sebebiyle olan bir ateşlemeydi.Bu hafta 90 dakika oynasa da, maça katkısının olduğuna inanmamaktayım. 
Kubilay’ın her hafta üstüne koyarak, oynadıkca tecrübe kazanan bir görünüme sahip. Hakikaten genç olması sebebiyle çok koşan, top çalan, pres yapan bir hüviyete girdi. Kasımpaşa karşılaşmasındaki o müthiş kafası gol olmuş olsay dı , bal kaymak olacaktı. Youssuf Acguah ile birlikte iyi bir ikili oldu. İkisinde de bitmeyen enerji karşısında rakip orta saha futbolcularını bezdiriyor. Bugün kü karşılaşma da Acguah bana göre yine kalitesini ortaya koydu. Orta sahanın beyni durumundaki futbolcumuz, sahanın enlerindendi.
Üstüne basa basa yazıyorum. Kanaatimce bu sene en iyi transfer Semih Kaya’dır. Efendiliği , tecrübesi hem takımdaki futbolcuları saha içerisinde rahat bir tavır almasını sağlıyor, hem de takıma olan özgüveni sağlamış oluyor. Tecrübe denilen demin her saniyesini sahaya yansıtıyor. Forvet rakip futbolcularına adeta göz açtırmıyor tecrübesi ile…Kalede güven veren Ertaç ise her hafta tecrübesi ile güven vermeye devam ediyor.
İşin diğer tarafı ise, Yönetimin maddi bağlamda hangi yerde olduğu. Pandemi sürecinde kulüplerin yayıncı kuruluştan ücretlerini alamadığı ileri sürülse de, yayıncı kuruluşun açıklamaları ise, kuruşu kuruşuna federasyona parayı yatırdıkları. Bu bağlamda Kulübün bir çok borcu olduğu aşikardır. Akabinde bu borçlar nasıl bertaraf edilir buda madalyonun diğer tarafı. Bugün tüm ulusal spor yorumcuları kulübü baştan sona yağlıyor yorumları ile. Ters tepki yapmaya da…
Önümüzde Alanyaspor maçı var deplasmanda. Ligin en iyi futbol oynayan takımı ile karşılaşacağız. Bu futbol mantalitesi ile açık futbol oynayan Alanya karşısında da , bu futbol anlayışımız umarım bize sevinç getirir.. 
 

Yazarın Diğer Yazıları