M. Said Yalçın

Bu Kente yazık!..

M. Said Yalçın

BTC Türk Yeni malatyaspor'da kötü gidişat devam etti Kayseri deplasmanında. Ve yine hüsran ve yine üzüntü bizlere..Teknik patron Karaman ise, maç sonrası beyanatları yine gündeme bomba gibi oturdu..Kulüpler futbolcunun babasının çiftliği değil...
15.Hafta Beşiktaş'ı deplasmanda 2-0 mağlup eden ve o haftadan bu yana  galibiyete hasret kalan , bir anda ligden düşme potasına kadar düşen yenimalatyaspor'da kan değişiklikleri teknik direktörlerde çare olmadı. Ucuz etin yahnisi olmaz düşüncesi ile hareket edecek olursak, Sergen Yalçın'ın gidişi ve Beşiktaştaki başarısı, Kemal Öndeş 'in getirilişi, 5 hafta sonra Hikmet Karaman ile anlaşılması. Futbolcular bir panik havasında. TFF ve MHK takım üzerinde fazlasıyla oynaması, ses çıkarmayan ve çıkardığı zamanda kes sesini diyen başkan ve yönetime karşı müthiş bir düello. Bu düello da tabiki zarar gören yine bu kentin takımına sevdalı olan taraftarlarımız baş da gelmekte.
Doğru tekdir. Bazı futbol yazarları ve yorumcuları tek sorumlunun Adil Gevrek ve yönetimine aittir denildiği zaman 'hain' olarak deklare edilmesi yanlıştır. Yenimalatyaspor'da o kadar yaşadık ki bu anları, 'Gün birlik günü', 'Bu takım ligden düşmez'..gibi sözler yerine anlık eleştirileri ile takıma düşman lanse ettiren yalaka ve şakşakcılar şu günlerde sesleri çıkmamakta.Kim ki bizleri malatyaspor düşmanı ilan eder, şerefsizdir adidir..
Adil Gevrek ulusal basına beyanat vermeyi gelenek haline getirirken bir defa da yerel basın ile bir araya gelmek ve kulübün hem idari hem mali hem de teknik anlamda bilgilendirmediği gibi, gönderilen futbolcuların kalitesinde alınamayan futbolcular ve takıma adaptasyon sürecinde geciken teknik adamlar yüzünden takım içler acısı hale gelmekten kurtulamadı. Ben hep söyledim hep yırtındık, ey Adil Gevrek tek adam  mantalitesini bir kenara at, kulübü şehrin ileri gelenleri ve Malatya futboluna hizmet vermiş spor otoriterleri ile yönet dedik. Hem stk başkanlığı hem de kulüp başkanlığı yapmak işlerin huzursuzluğuna yol açacaktır dedik. Nihayetinde Makon denilen tabela derneği, /Adil Gevrek'in başkanlığı) çıkmış hem başkana hemde malatyaspora sahip çıkıyor. Demezlermi 'makon' hadi ordan . 
Yenimalatyaspor lig fikstürüne baktığımıza tamam avantajlı. 5 maç içeride oynayacak olması bir artı olarak görsek te, futbolun 3 ihtimalli ve hatalara yer olmayan bir spor müsabakası olduğunu da düşünecek olursak ve akabinde iç saha maçlarını rakiiplerimize bir bir hediye ettiğimizi de söylerek, ligde kalma adına bundan sonra beraberliğin dahi kabul edilmediği sahnelere geldik. Divan başkanı Ahmet Çakır ve diğer milletvekilleri (Fendoğlu hariç) madem takım güllük gülistanlık, madem sorun yoktur bu hafta kasımpaşa karşılaşmasında alınamayacak bir galibiyet sonrası bu taraftar kimseleri unutmaz diyerek, şahsımda ligde kalacağımıza canı gönülden inanarak ligde kalsak da Adil Gevrek ve yönetiminden mali tabloyu yerel basınla paylaşacağınıza inandığımızı belirtmek isterim..
 

Yazarın Diğer Yazıları