M. Said Yalçın

Bu Hakemler İle Lig Nasıl Bitecek...!

M. Said Yalçın

İlk yarı bocalayan, defans bölgesinde şaşkınlık içinde olan, orta sahada topları alamayan, hücumda çoğalamayan o alışageldiğimiz ofansif futboldan eser olmayan, paslaşmalar da dudak uçurtan Yeni Malatyaspor’un yerine sanki 2.amatör büyükler liginden bir takım gelivermiş. Taktiksel  olarak kadro ve oyun kurgusunda yapılan değişiklikler az kalsın pahalıya mal olacaktı…

Evet mağlup olmuyoruz  ama  inceden inceye doğranıyoruz beyler…4 haftalık periyotta çalınan puanlarımız özellikle hakemler tarafından ve akabinde o tv lerde boy gösteren federasyonun ve bazı takımların yandaşlığını gözlerimizin içine baka baka yalan ve asılsız yorumlar yapan ahaliler , bu dünya size de kalmaz ya…! Nitekim bazılarına şirin gözükmek adına ses çıkarmayıp hakemlerin bu yanlı tutumuna kocaman bir ‘EYVALLAH’ diyen yönetim daha ne zaman konuşacaksınız. Fenerbahçe karşılaşmasında giden puanamı yanalım, Kasımpaşa maçında giden 2 puanamı yanalım, Göztepe maçında giden 2 puanamı yanalım ve son olarak Gençlerbirliği karşısında giden 2 puanamı yanalım. Biz yanaduralım bizler ufaktan ufaktan doğranmaya devam edilelim, peki kim dur diyecek yahu. Kim masaya yumruğunu koyacak …?

13.hafta karşılaşmasında mutlak galibiyet ile Ankara’ya giden Gençlerbirliği deplasmanında tel tel dökülen defansamı yanalım. Yoksa taktiksel açıdan kadro değişikliklerine mi yanalım. Ahmet Ildız ve Murat Yıldırım takımda yedek kala kala paslanmışlar  varlıklarıyla yoklukları hiç belli olmadı sahada. Demek ki iskelet kadro hiçbir zaman bozulmayacak. Mina 2 haftadır yaptığı defans bölgesinde hataları saç baş yoldurturken, Hadebe’nin ülkesinden pasaport krizinden yaşanan gecikme ile  gelemeyişi, alternatif futbolcuların yokluğu, yönetimin hakemlerin yanlı tutumu karşısında sus pus oluşu iyicene zıvanadan çıkmaya yetti sanırım.

Aklıma gelmişken süper lig hakemlerine seminerlerde ne anlatılıyor acaip merak ediyorum. Yan hakemlerin ofsaytları , orta hakemlerin VAR denilen zerzevata , eşit mesafede gitmeyişi akıllarda soru işareti bırakırken, Gençlerbirliğinin kazandığı penaltıyı hangi akla hizmetle verdiyse, aynı pozisyona benzer Sakıb’ın rakip ceza sahası içinde meşin yuvarlağı gönderirken kolla kesilmesi sonucu neden VAR’ a gidilmez ve neden o yan hakem zerzevatları bayrak kaldırmaz. Yada o VAR hakemleri neden uyarmaz.

Orta saha kurgusunu bozmayacaksın kanaatimce.. Donald ne kadar ağır futbolcuda olsa, ne kadar eleştiri de alsa Robin ile iyi bir ikili. En azından rakip takıma bu denli pozisyon vermiyoruz. Fofana ve Bifouma ilk 11 de olmalı. Oyunun akışına göre de, Gökhan Töre değerlendirilmeli bana göre. İlk yarının bitimine ramak kala öyle zannediyorum ki Sergen Yalçın yönetime verdiği rapor da alınacak futbolcular hakkında istişare etmiştir. Kulağımıza şimdiden bazı isimler geliyor ama, Sergen Yalçın yanlış yapmayacaktır diye düşünüyorum transferlerde… Gençlerbirliği bir kazaydı ya da hakemin faciasıydı , ya da oyun kurgusundaki yanlışlıklar diyelim alınan 1 puan var. Haftaya Sivasspor ile artık çıkışa geçileceğine inanmaktayım…

Yazarın Diğer Yazıları