M. Said Yalçın

Bir Sakin Olabilsek..!

M. Said Yalçın

Öyle yada Böyle, Nihayet rahat rahat ligde kalma sevincimizi doyasıya yaşıyoruz…Türk Kahvelerimizi yudumlarken rahatlığın ve kahvenin tadını alabiliyoruz..Şahsım adına öyle bir sakin günler geçiriyorum ki, her şeyden lezzet almaya başladığımı hissediyorum…Ama bir sakin olabilsek..! Birbirimizi kırmasak, hele hele Malatyaspor taraftarları öz kardeştir mantalitesini bir anlayabilsek, birbirimize saygı ve sevgi çerçevesi dahilinde yaklaşabilsek, inanın herşey daha güzel olacak..
2019-2020 sezonu bizim için hakikaten bir kabustu. O kabustan ligden düştüğümüz tescillenmiş olsa dahi, pandemi ve akabinde deprem dolayısıyla ,’Ligden Düşürülme’ olayının kaldırılması bizleri bir anda o kabustan uyandırarak, keyifli günlere, saatlere, dakikalara bırakıyordu..Bu saatten sonra Taraftarların büyük bir bölümü ve akabinde şehrin ileri gelenleri gelişmelerin olumlu yönde cereyan etmesini beklerken, Adil Gevrek Başkan’ın basın toplantısı gündeme bomba gibi düşmüştü..Hata Yaptık, Futbolcuların İhanetine uğradım, demesi bazı çevrelerce olumlu karşılanıp destek olma çabasına giriştiler..Olaylar o kadar farklı boyutlara ulaştı ki, Artık Adil Gevrek herkese kafa tutarak yeni bir krizin başlangıcına imza atmış oldu. 
2020-2021 sezonundan bekentiler artınca, Yayıncı Kuruluş, İddia, TFF gelirlerinin bir anda kesilmesi kulübü maddi bağlamda dar boğaza soktu.Adil Gevrek Birlik ve beraberliği sağlayamadığı gibi, Şehr-ül Emin diye tabir ettiğimiz Belediye Başkanları ile de arayı açınca,  Adil Gevrek Başkan dar boğazın eşiğine kadar gelmiş oldu. Bu sıkıntılı günlerde, sosyal medya ayağa kalkmış, taraftarlar mali kongre ve sonrası istifa sözleri ile çalkanıp durdu. Bir çok aday adayı birileri tarafından lanse edilmeye başlandı. Herkes bir aday adayı üzerinde fikir terapisi yaparken, sağduyulu taraftarlar sükunete davet etti.
Aday Adayları lanse edilirken isimleri yıprattıklarından bi haber değildiler..Ve nihayetinde kesinleşmiş bir kongre kararı olmadığı gibi, aday adayların kulübe aday olabileceği kriterleri dahi tartışılmadı. Adil Gevrek Başkan ise bu olayları sadece izliyordu. Birlik ve beraberlik akabinde şeffaflığı sağlayamadığı için , artık Adil Başkana bu saatten sonra bir sihirli gücün el dokundurması ve takımı ligde bıraktırması gerekiyordu..
Bu güç son haftalara girerken ve takımın sonuçları iç açıcı olmadığını görmesi sebebiyle, kurmuş olduğu heyet ile son 5 haftada istişareler sonucu takımı ligde bırakmayı başarmıştır. Bu başarıda İrfan Buz ve ekibinin elbetteki katkısı olmuştur, ama şuna inanın artık son hafatalardaki bu güç ve heyet olmasaydı; bu takıma maddi anlamda katkı sunulmasaydı, kimse kusura bakmasın bu takım yine ligden düşmeye en büyük aday görüntüsünde olacaktı vesselam…
Şunu da belirtmekte fayda var; bu takıma tüm gücü ile destek olmak isteyen bir çok iş insanımız mevcut. Yalnız Başkana ve yönetimine inanmadığı gibi, şeffaf ve birlik beraberlikte başarılı olamayan yöneticilere maddi anlamda destek olmasını beklemekte kanaatimce çok ama çok yanlış bir düşünce..Bilinmeliki takımı akıl yöntemi ile Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve oluşturduğu heyet ile ligde bırakmayı başarmıştır..
Sözüm Adil Başkanadır..2 sezondur bu taraftar kan kusuyor ve verdiğin sözlerin hiç biri gerçekleşmemektedir.Bu taraftar artık sizi baştacı etmesi için Mali Kongreyi seçimli yapması ve çıkacak olan adayların(kriterler uyduğu sürece) gümbür gümbür geleceklerini açıklamakta bizim görevimizdir diye düşünmekteyim.Bu taraftar birlik ve beraberlik istiyor.. Şehrin İleri gelenleri birlik ve beraberlik istiyor..Basın mensupları birlik ve beraberlik istiyor.. Bu birlik ve beraberliğin Adil Gevrek ve yönetimiyle gelmeyeceği artık aşikar olduğuna göre, bari yeni sezonda bu güzellikleri bize yaşatacak adaylara müsade etmesi gerekir derim..


 

Yazarın Diğer Yazıları