M. Said Yalçın

Avrupa Aşkına..!

M. Said Yalçın

Ev kur Yeni Malatya Spor Erol Bulut hocanın takımdan ayrılışı ile birlikte, havaya girdi ve 3 haftada alınan 9 puan ile Avrupa arenasına doğru bizleri yaklaştırdı. Ziraat kupasında hayallerimiz yerle bir olurken, son haftalarda alınan sonuçlar ile hem taraftarlarımız hem de bizler gayet memnun olduğumuzu dile getirmek isteriz.

30.ncu hafta Kasımpaşa ile kendi saha ve seyircimiz önünde alışagelmiş savunma ağırlıklı futbol ile değil, hücum futbolu, dişe diş oyunumuz ile iç saha galibiyeti almanın sevincini yaşamıştık. Ve art arda gelen galibiyetler ile bir anda Avrupa’ya göz kırpan takımımız, 31.hafta’da ligden düşmemeye oynayan Akhisarsporu’da mağlup ederek yola devam  ederken, ligde kalma savaşı veren BB Erzurumsporu’da eli boş göndermesi , akıllara Avrupa arenasına gitme niyetinin açıkça belirtileri oldu. Şimdi hafızlarımızı yoklamak gerekirse, Erol Bulut hocanın futbolcuların üzerinde baskı kurması ve egosunu  futbolcular üzerinden yapması bizleri bu denli zor durumlara soktuğunu açıklayabilirim. Bazı karşılaşmalar da Erol Hoca’ya veryansın ederken, bir çok futbolsever ve taraftarlar bizlere sitem ediyorlardı. Şahsım yinelemekte fayda görmekte; Biz halen amatör ruh ile yönetiliyoruz. Bu sözümün her zaman arkasındayım..

BB Erzurum karşılaşmasını yorumlayacak olursak; ilk yarıda hakikaten maçı kazanma arzusu içerisinde olan bir rakip takım gördük. Bir çok pozisyondan faydalanamadıkları gibi, VAR  denilen teknolojiden de golleri sayılmadı. Can havli ile, saldıran Erzurumspor’da yanlışlıklar diz boyu oldu. Oysaki çabuk hücuma çıkan bir takım hüviyetinde olan Evkur Yeni Malatya Spor forvetlerini unutmuş olacaklar ki, maçı kazanma arzuları hırsları tersine dönüverdi. 50’nci dakika’da Aleksic’in muhteşem golü şapka çıkartırcasınaydı. İkinci golde de Aleksic’in muhteşem asistini göz ardı etmek haksızlık olur düşüncesindeyim.  Bifouma’ya harika asisti ikinci golün gelmesine sebeb olmuştur. Bu karşılaşma da bana göre maçın adamı ‘Aleksic’ olmuştur.

Guılherme bu maç da orta saha da hakikaten dinamo gibi çalıştı. 3ncü golde Kamaraya verdiği asist hakikaten kayda değer saygı duyulacak cinstendi.  Her ne kadar maç öncesi BB Erzusumspor bu maçı ne eder ne yapar alır mantalitesi içinde olan bazı futbolseverlerin bu düşünceleri de kursaklarında kalmış oldu. Aynı ciddiyet ve disiplin ile öz değerlerimiz olan Hakan Çalışkan ve Ali Ravcı ile son iki haftadan da galibiyet ile ayrılacağımızı tahmin ediyorum. Bu taraftar  her şeye layık. En azından bir Avrupa macerasına girmek takım üzerinde ve taraftarlar bazında akabinde şehir için mühim arz edecektir.

Bu arada Yeşilyurt Belediye spor Ağrısporu mağlup ederek adını 3.lig’e yazdırmıştır. Baş da Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar bey’e ve tüm ekibine,  Teknik direktör Hayatai Palancı’ya ve tüm futbolculara bizlere bu mübarek günde bu sevinci yaşattıkları için teşekkür ediyorum.

Yazarın Diğer Yazıları