Ertuğrul Gazi Gürhan

Kazanan Malatya Olacak

Ertuğrul Gazi Gürhan

 

Gençlerimiz, çocuklarımız, yavrularımız, toplum olarak uçurumdan aşağı atılmış bir dinamit gibiyiz. İlk tepkime de çok ağır sonuçları ile patlayacak olan bir dinamit..!

Gençlerimizin tamamının beyni boşaltılarak içleri maddeler ile doldurulmuş durumda… Her gün yeni bir haber duyuyoruz, ‘’falanca parkta madde kullanan genç ölü bulundu!’’, ‘’Filanca cami bankında madde bağımlılığından canından oldu’’ diye… Peki yastığa kafanızı koyduğunuzda ekonomimi geliyor aklınıza, yoksa Büyükşehir Belediye Başkanı kim olacak ya da tuttuğumuz takım bu hafta nasıl yenecek mi geliyor aklınıza, artık bırakın bu boş safsataları, aklınıza gençlerimiz, evlatlarımız zehirlenirken bir nebze olsun şunu yapabilirim diyebiliyor musunuz?

Diyemiyoruz, diyemiyorsunuz… Algıyı hep başka taraflara çeken, ülke gençliğinin zehirlendikten sonra bombacı, hain, tecavüzcü, hırsız olmasının en temel sebebi sayılan madde bağımlılığını kimse getirmiyor aklına.

Seçim beyannamelerinde hiçbir parti anlatmıyor, yazmıyor.

Saçmalıktan ibaret bir sürü beyanname, emekliye şu yapılacak, memura bu yapılacak, şurda şu tesis kurulacak, petrol bu fiyata inecek, 3. 4. 5. Köprü yapılacak…

SAÇMALIYORSUNUZ BEYLER.

Gençler olarak, gençlerin kanayan yarasına tek bir çözüm bulamazken yaptığınız hizmetlerin hiç birisi bir işe yaramayacak. Sen madde bağımlılığını çözemezsen o yaptığın köprüler ancak insanlar boşluktaki bunalımdan kendilerini, masmavi denizlerimizin sularına bırakması için kullanılır.

Sen gençleri bu illetten kurtarmazsan o şehir hastanelerinde bir gün bir bağımlı gelir ve iyileşmek yerine çatısını kullanır…

Sen gençleri bu savaş ile baş başa bırakırsan o gençler o benzinliği ateşe verir…

Yaşamadık mı? Her gün yaşıyoruz.

Bu konuda ölümlere, krizlere ve bu keşmekeşliğe hiçbir şekilde doğru adımı atamıyoruz.

Malatya olarak ele alındığı zaman, ilimizde şuanda 140 üzerinde spor kulübü mevcut.

Kaçını duydunuz?

Kaçı ile ortak iştirak halinde çalışmalar yaparak gençleri kazanmaya çalıştınız?

Bu iş yılda bir gün 2 saat doğa koşusu ile olmaz efendiler… Yaşam merkezleri yapılıyor ama ancak parası olan faydalanıyor. Kaç tane madde bağımlısı, parasız, dar gelirli aile çocuğunu bu yaşam merkezlerinde eğittiniz? Hiç… Hem de koca bir hiç…

Malatya’da bulunan Valimizden tutunda, kurum yetkililerimizin tamamınadır bu seslenişim…

Gelin ortak bir platformla topyekûn mücadele edelim. Taşın altına elimizi koyup bütün spor kulüpleri ile ortak çalışmalar yürütelim.

Buna destek veren şuan aktif şekilde bu mücadeleyi hali hazırda veren kulüpler ve sporular var. Bu halkayı daha da genişletelim. Bu illet ile savaşı en yüksek düzeyde bütün imkânlarımızla sürdürelim.

Bakın göreceksiniz model bir şehir olmak için, iyi asfaltlanmış yollara ihtiyaç yok, koca şehir hastanelerine ihtiyaç yok, kuru gürültüden ibaret olan sosyal tesislere ihtiyaç yok, insanlarımız zehirlendikten, gençlerimiz öldükten, hainlerin sözlerine güzel kafaları ile kanıp gittikten sonra, bu hizmetlerin hiç birine gerek yok.

Önce insan kazanın, sonra o insana yol yapın. İnsanlar sağlam olmadıkça yollar bozuk olmuş çokta mühim olmamalı…

Sende bir adım at. Tepkisiz kalma. Bu kanayan yarayı bir an önce durdurmak ve iyileştirmek için sende eliniz uzat. Benim çocuğumun böyle bir sorunu yok deme, Her çocuk ve her birey bu illete bulaşacak bir adaydır. Gel sende bu illete karşı en büyük savaşını ver.

Göreceksin kazanan Malatya olacak, göreceksin kazanan Türkiye olacak.

Yazarın Diğer Yazıları