Bünyamin Karaçorlu

Yorumu Yoran Yorumcular!

Bünyamin Karaçorlu

27 bin kapasiteli stadın dolmaması için elinden geleni yapan yönetim çok başarılı oldu. 8 bin civarında taraftar maç izledi, 12. Adam denilen ve futbolun olmazsa olamazı seyirciye, bir yönetim ancak böyle darbe vurabilirdi, aynı zamanda da ayaklarına sıktılar. Diğer 3 büyüklere yapılmayan yüksek bilet fiyatı 10 kat fazlasıyla bu maç için uygulandı. Fener sana kaç defa gelecek, 34 puan alan yönetim havaya girdi seyirci desteğinin fazla olması gereken maçta seyirci yoktu, bomba ellerinde patladı.

            Fenerbahçe’yi konuk eden Y.Malatya tabiri caizse yenildi ama ezilmedi. Mücadele etmeden yenilmek var birde mücadele ederek yenilmek var. Malatya zorladı Fener kazandı. Fenerbahçe’nin galip gelmesinin sebebi tecrübe, ayakların daha kaliteli olmasıydı. Elbette bu kalitede takımın atakları olacak, 3 atağın 2’si gol oldu. Fener 55. Dakikadan sonra 1-0’ın üstüne yatmak isteyen oyununa inanamadım. Maç esnasında yorumcu “Fenerbahçe önde baskı kuruyor, bunda da başarılı oldu” demesini anlayamadım, aynı maçı mı seyrettik acaba? Önde baskı kuran, pozisyon bulan, rakibi hataya zorlayan Malatya oldu, istatistiklerde bunu söylüyor. Malatya’nın topla oynama % 53, net pozisyon 7, korner 13 diğerlerini saymıyorum, bu mu Fener’in önde basması?

Spor programlarında yorumu yoran yorumcular 3 saat Fenerbahçe’yi konuştu, sadece bazen denk geldi Malatya’dan da bahsetmek zorunda kaldılar? Maçı seyretmeyen biri bu yorumları dinlese, “Fener ne oynamış be” der.

            Erol hoca orta alanı kalabalık tutarak savunmayı dörtlü oynattı, orta alanda 5 oyuncu vardı fakat Aytaç Kara forvete daha yakın oynadı. Önceki maçlarda oynadığımız önde baskımızla Fener hiç beklemediği dirençli futbolla karşılaştı. Duran topları kullanamadığımız gibi, yediğimiz ilk golde duran top organizasyonundan yedik.

            Takımı tek tek saymayacam hepsi iyiydi, Erol hoca değişikliklerde Murat Yıldırım değil Adem Büyük ‘ü çıkartıp Pereria’yı alacaktı, orta alanda gücümüzü azalttık. Hücumda etkin olmak için  Doria- Gılberto değişikliği doğruydu. Chabeke adam eksiltme ve birebirde çok iyiydi. Azubuke iyi futboluna geri döndü seviniyoruz. Hoca Khalid’i çizgiye aldı Adem santrafor oynadı bana göre buda yanlıştı.

            Oyun disiplininden kopmadan, başa baş ve hatta daha iyi mücadele ettik. 12. adam eksikliği ve kalite farkından mağlup olduk.

           

             

 

Yazarın Diğer Yazıları