Bünyamin Karaçorlu

Şans Yanımızdaydı

Bünyamin Karaçorlu

Maç başlamadan statda çok güzel bir ambiyans vardı, tüm taraftar asker selamıyla Afrin operasyonundan dolayı Şehitler ve Ordumuz için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Allah Milletimi, Vatanımı korusun, silahlı kuvvetlerimizin yar ve yardımcısı olsun.

         Sivas maçının zorlu olacağını biliyorduk, çoğunlukla denk kuvvetler şeklinde geçen maçta istatistiklerde bunu gösteriyor. Özellikle ikinci yarı olmak üzere her iki taraf çok hızlı ataklar yaptı neticede pozisyon zenginliği fazlaydı.

         Y.Malatya’nın rakiplerine önde baskı yapan oyununa önlem alan Samet Aybaba orta alan üstünlüğünü Bifouma, Dos Santos ve Hakan Arslan ile elinde tutmaya çalıştı. Zaman zaman da bunu başardı, net ve tehlikeli ataklar yaptılar

4-2-3-1 kurgusuyla çıkan Malatya, Murat Yıldırım ve Azubuke’ye, Adem Büyük ve Diallo hücumlarda ve geri dönüşlerde yardımcı olamadı. İlk yarı iyi oynamayan Pereria ikinci yarı kendini biraz düzeltti. Dolayısıyla geriye hızlı dönemedik, gereksiz top kayıpları yaptık, bu aksaklıklar sahayı parsellememizi engelledi. Aytaç Kara oyuna dahil olduktan sonra orta sahada rakibe baskımız daha da arttı.

 Khalid Boutaib gol kaçırdıkça seyircide keçileri kaçırdı! Güçsüzlükten topa vuramıyor, enerjisini 90 dakikaya yayamıyor, önüne atılan uzun toplarda üç defa koşsa enerji bitiyor. Bu oyuncuyla ilgili yönetim ve teknik heyet iyi adam kendini düzeltir diyorlar, fakat arkadaşlar Y.Malatya sporunun alt yapısı değil ki adam yetiştirsin zaten böyle geniş zamanı da yok. Hazır olan bir golcüye ihtiyaç hat safhada…

72. dakikada oyuna girer girmez sarı kart gören Dening bir rekor kırdı.  Pereria 34. Dakikada ceza alanına girmeden faulle durduruldu, hakem faul yapan oyuncuya kırmızı yerine sarı kart verdi, Hakem Mete Kalkavan’ın en büyük yanlışıydı. Lehimize verilen penaltı kesinlikle doğruydu.

Evet galip gelmek çok güzel her zaman böyle şanslı olmayabiliriz, önlemleri almamız lazım.

Yazarın Diğer Yazıları