Bünyamin Karaçorlu

Sahnede Hakem Var!

Bünyamin Karaçorlu

Yine bir hakem faciası, yine giden puanlarımız. Cüneyt Çakır’ın hakem olarak maça verilmesinin ardından ben eyvah demiştim. Egosu bu kadar tavan yapmış biri artık gözünün önündeki pozisyonları göremez. Verilmeyen son andaki penaltımızın sana göre bana göresi yok arkadaş net penaltı. O anda kafasında bir sürü deli sorular dolaşan Çakır pozisyonu çok iyi gördü son saniyeler olduğu için vermedi. Seni federasyona havale ediyorum diyemiyorum çünkü o kurum geçerliliğini yitirmiş, seni Allah’a havale ediyorum.

            Süper ligde 3 haftadır galibiyet yüzü göremeyen iki takım karşılaştı. Lig sıralamasında puantaj verilerdeki istatistikte bile neredeyse denk olan takımlar birbirlerine üstünlük sağlayamadı. Genelde orta alan mücadelesi şeklinde geçti. Deplasmanda alınan bir puan elbette çok iyi, yenemiyorsan yenilmeyeceksin kuralı her zaman geçerlidir.

            4-2-3-1 taktiği ile oynayan Malatya topun arkasında durarak rakibi cepheden karşıladı ve durdurmayı başardı. Maçın diğer merak konusu Yalçın Ayhan’ın yokluğunda takım ne yapacaktı. Yerine oynayan Mina iyi oynadı ataklara çıkarak net pozisyonlar buldu göz doldurdu. Defansın bel direği Sadık kademelere girdi ve tüm hava toplarını aldı maçın en başarılı oyuncularındandı. Chabeke her zamanki gibi görevini yaptı, Cissokho artık takıma ayak uydurmaya çalışıyor.

            Orta alanda özellikle Aytaç ve Azubuke’nin hem oyunu yönlendirme adına hem de rakip oyunu bozarak ısrarlı baskıları vardı. Adem biraz daha maça kendisini vermesi lazım çünkü bu kardeşimden çok şey bekliyoruz. 61. Dakikaya kadar iyi oynayan Azubuke yerini Buğra’ya bırakırken, 75 dakikada yine iyi çalışan Murat Yıldırım’ın yerine Eren girdi. Bu dakikadan sonra takımın orta alan direnci kırıldı geriye yaslandı. Bu değişikliğin aklıma gelen tek bir anlamı var iki oyuncuda sarı kartlıydı Erol hoca bunun için çıkardı diye düşünüyorum. Adem-Dening değişikliği daha önce olmalıydı çünkü Adem oyundan düştü o alanda daha canlı biri iyi işler yapabilirdi.

            Boutaib’de düşüş hala devam ediyor, forvet hattında eksikliğimiz her zaman göz önünde ligde en az gol atan 5 takım içindeyiz. Bu soruna devre arasında acil olarak öncelik verilmeli.

            Göztepe maçında Aytaç ve Murat Yıldırım kart cezalısı olduğundan oynamayacak, yerine oynayacak oyuncular onları inşallah aratmaz.

            Galatasaray maçından önce bu hafta Göztepe ile önemli bir maç oynayacağız, moral ve motivasyon için 12. Adama ihtiyaç olacak, seyirci bu maçı sabırla desteklemesi lazım.

             

Yazarın Diğer Yazıları