Bünyamin Karaçorlu

Maçın Eksileri

Bünyamin Karaçorlu

Dört maçtır yenilmeyen, kaybetmeyen Malatya, Antalya’da eksikler ve yanlışlarla dolu izlediğimiz maçta el birliğiyle üç puanı bıraktı.

            Tartışılacak bir penaltı sonrası maça adeta 1-0 mağlup başladık. Büyük bir performans düşüklüğü yaşayan hakem Çakır tartışmaya açık bir penaltı verdi. Doria’nın rakibine el veya ayakla bir teması yok, sadece vücut teması var, buna penaltı veriliyorsa her maç en az 5 penaltı olması gerekir. Tüm kararlarını ev sahibi takım lehine veren Çakır, Chabeke’i atmakta haklıydı.

            Yenilgiyi sadece hakeme izah edemeyiz, eksik kaldıktan sonra takım olarak doğru pozisyonlar alamadık, rakibe geniş alanlar bıraktık.

            Orta alanda Azubuke’nin olmayışını çok hissettik, Diallo geri dönüşlerde çok ağır kaldı, kayıp topları kovalamadı. Aytaç Kara ve Murat Yıldırım çok koşmasına karşın dağınık oynadı, rakibe zamanında baskı yapamadılar. Kötü oyunları ile rakibe yardımcı olan Adem Büyükve Boutaib’i çıkarsak takım zaten iki kişi eksik oynadı.

            Geçen hafta olduğu gibi ilk yarı ve ikinci yarı farklı seyrettiğimiz Malatya bu kadar eksiğe rağmen özellikle ilk yarı iyi top oynadı. İyi başlıyoruz oyun düzeyinde gittikçe düşen bir tempo var bence bu sorgulanmalı, ayrıca 52. Dakikada acemice kendine hakim olamayan, takımın oyun kurgusunu bozan ve yalnız bırakan Chabeke ceza verilmesi taraftarıyım. Bu iş bu kadar kolay olmamalı. Kırmızı karttan sonra oyun düzenine hakimiyetimiz azaldı, rakip cesaretlendi ve üstümüze gelmeye başladı.

            Bireysel hatalar takım hatasına dönüştü. Doria’nın ilk maçı çok iyi görünmese de hakkında yorum yapmak erken. Sadık yine çok iyi oynadı zamanında müdahaleler yaparak rakip atakları engelledi. Pereria, Eren değişikliği yanlıştı, Dening düşünülebilirdi. Eren süper ligin sorumluluğunu ve oyununu kaldıracak güçte değil.

            Boutaib kötü oyunu ile kaldığı yerden devam ediyor, yine net goller kaçırdı. Ligde en az gol atan üç takımdan biriyiz, gol kısırlığı yaşıyoruz. Bunun sebebi belli ayrıca şut oranımız yine çok düştü, bu maç iki şutumuz var. Pozisyon üretmez şut atmazsak yani rakibi zorlamazsak bu golü nasıl bulacağız.

            Önümüzdeki maçlar rakiplerimizle, özellikle iç sahada ki maçlar olmak üzere puanlar almak zorundayız,14 puana ihtiyacımız var alınmayacak puan değil.Akıllı, centilmen ve profesyonel olmalıyız, sakatlıkları aza indirgemeliyiz.

            Tekrar bir seri yakalamak dileğiyle…

Yazarın Diğer Yazıları