Yasanın Ertelenmesi Yetmez, Yasayı Yırtıp Atmamız Gerekir

Milletvekili Tutdere Tütün Eyleminden İktidara Seslendi: Çıkardığınız Yasa Adıyaman'ın Huzurunu Kaçırdı

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere, tütün ticaretine hapis cezası öngören yasanın yürürlüğe girmesini Kahta ve Rezip’te protesto eden çiftçilerle buluştu, tütün üreticilerini konu hakkında bilgilendirerek yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.
Milletvekili seçilerek meclise girdiği günden itibaren Adıyaman tütünü ve tütüncüsünün sesini meclis kürsüsünden haykırdığını, Adıyaman tütününün özgürleşmesi mücadelesini sürdüreceğini dile getiren Milletvekili Tutdere, “Seçildiğim günden itibaren Adıyaman tütününü ve Adıyaman tütüncüsünün hakkını hukukunu milletin meclisinden, milletin kürsüsünden savundum. Adıyaman tütüncüsünün bu haklı mücadelesini, ekmek ve onur mücadelesini, meydanların sesini meclise taşımaya devam edeceğim. Adıyaman tütününün, çocuklarımızın nafakasının ülkemiz sınırları içerisinde özgür bir şekilde dolaşması için ne gerekiyorsa yapacağım” ifadelerini kullandı.
Yasanın Ertelenmesi Yetmez, Yasayı Yırtıp Atmamız Gerekir
Milletvekili Tutdere tütünün milli ve yerli bir ürün olduğunun altını çizerek tütün ticaretine hapis cezası verilmesinin kabul edilemez olduğunu, yasanın öncelikle ertelenmesi ardından da yürürlükten kaldırılması için mücadelesini sürdüreceğini ifade ederek, “20 yıllık avukat olarak tütün meselesinin hem hukuki boyutunu hem de sosyal boyutunu benim kadar iyi bilen belki de ikinci bir insan yoktur. Evi yangın sarmış, tütüncülerimize 3 yıldan 6 yıla kadar hapsi cezası öngören yasa 1 Temmuz’da yasa yürürlüğe girdi. Bu yasayı ertelememiz hatta yırtıp atmamız lazım yoksa nefes alamayacak, yanacağız. Şimdi en yakın tehlikeden başlayarak diğer tehlikeleri de bertaraf etmemiz lazım. Bu topraklarda yüzyıllardır yetişen milli ve yerli ürünümüz, çocuğumuzun ekmeği tütünün ticaretine getirilen hapis cezasını önce erteleyin, sonra da kökten kaldırın diye mücadele edeceğiz. Tütüne hapis cezası asla kabul edilemez. Bu esrar mı, kenevir mi yoksa kokain mi? Milli ve yerli ürünümüze 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası getirmek hiçbir vicdana, hiçbir hukuka ve hiçbir adalete sığmaz.” dedi.
Tütün Ticareti Serbestse Buyurun Gelin Cumhurbaşkanına Tütün Gönderelim, Yasak Var mı Yok mu Hep Birlikte Görelim!
Yasaların huzuru bozmak için çıkarılmadığını fakat tütün ticaretine hapis cezası getiren yasasının halk arasındaki huzuru bozduğunu ifade eden Tutdere, “Adıyaman’dan haykırıyor, tütün ticaretine 3 yıldan 6 yıla kadar getirdiğiniz hapis cezasını reddediyoruz. Yasalar toplumun rahatlığa kavuşması için, insanların ihtiyaçlarının karşılanması için, onların huzur ve güvenliği için çıkarılır. Yasalar toplumsal asayişi bozmak için çıkarılmaz. Ama iktidarın çıkardığı bu yasa büyük huzursuzluk yaratıyor.” ifadelerini kullandı.
Ayrıca, tütün ticaretinin serbest olduğuna dair yapılan açıklamalara da eleştiren Milletvekili Tutdere, “Çıkıyorlar diyorlar ki tütün önceden yasaktı Ak Parti tütünü serbest bıraktı. Tütünü serbest bıraktık diyenlere sesleniyorum, gelin halkla beraber bir kargoya gidelim Sayın Cumhurbaşkanı ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu başta olmak üzere tüm bakanlara 1 kg tütün gönderelim. Kargo alıyor mu yoksa almıyor mu, tütün ticareti serbest mi yoksa serbest değil mi hep birlikte görelim” şeklinde konuştu.
 

Bakmadan Geçme