Yaramış'tan FETÖ'cülere af istemi

Türk Tarih Kurumu'nun başına getirilen Ensar Vakfı eski yöneticilerinden Prof. Dr. Ahmet Yaramış, dün FETÖ alçaklarına af isterken yaptığı açıklama ile tartışmalara yeni bir boyut getirdİ.

Üzülme! İstifa et Bay Yaramış!

Türk Tarih Kurumu’nun başına getirilen Ensar Vakfı eski yöneticilerinden Prof. Dr. Ahmet Yaramış, dün FETÖ alçaklarına af isterken yaptığı açıklama ile tartışmalara yeni bir boyut getirdi. Yaramış, Afyon’da yaptığı konuşmanın şahsını bağladığını iddia etti. Açıklamaya tepki gösteren çevreler, anayasal bir kurum olan Türk Tarih Kurumunun başındaki kişinin açıklamalarının şahsını bağlayamayacağını, doğru hareketin istifa olacağını bildirdiler.
MİLLETİN AKLIYLA ALAN EDEN YENİ GAF
Atatürk’ün kurduğu Türk Tarih Kurumu’nun Başkanı Prof. Dr. Yaramış kastını aşan sözlerini düzeltirken adeta Türk milletinin aklıyla alay etti. Açıklama şöyle:
“14 Temmuz 2020 tarihinde Afyon Kocatepe Üniversitesi Atatürk Kongre Merkezi’nde ’15 Temmuz’u Anlamak’ konulu toplantıda yaptığım konuşma üzerine yapılan yorumlara binaen bu açıklamayı yapmayı gerek gördüm.

ŞAHSINI BAĞLARMIŞ...
Bahsi geçen konuşmamda da ifade ettiğim gibi tüm darbeler ve darbecilere karşı özellikle de FETÖ ihanetine karşı duruşum açık ve nettir. Darbecilerle uzlaşılmaz, onlarla sadece her şartta ve her zeminde mücadele edilir. Darbeye karışmış, vatanımıza ve şehitlerimize ihanet etmiş darbecilerin affı söz konusu dahi olamaz. Aksinin düşünülmesi bile muhaldir. Her ne kadar bağlamından koparılmış olsa da basına yansıyan ve kastımı aşan ifadeler, kurumumu değil bir akademisyen olarak şahsımı bağlamaktadır. Bu itibarla gayri meşru her oluşum gibi FETÖ ile de hayatımın her aşamasında mücadele ettiğimin, bundan sonra da edeceğimin bilinmesini isterim. Yanlış anlaşılmaya sebep olan ifadelerim için derin üzüntümü beyan ederim.”

 


Kaynak: ucuncusayfahaber.com

Bakmadan Geçme