Veliler Öğrencilerimizi Örgüt Ve Cemaatlere Kurban Vermeyin

Veysel FIRAT Demokrat Eğitimciler Sendikası İl Başkanı

2017/2018 Öğretim yılı bakanlığın kararsız ve anlamsız bazı icraatlarına rağmen başarılı bir şekilde sürmüş ve nihayet ermiştir. 8 ay boyunca bizlere emanet edilen çocuklarımızı vatansever, saygılı, özgür iradeli ve akademik açıdan çağına göre donanımlı olarak yetiştirip tekrar velilerimize emanet ediyoruz. Velilerimizden beklentimiz öğrencilerimize sahip çıkmaları ve onları çeşitli örgüt, cemaat ve derneklerin ellerine vermemeleridir. Her türlü eğitimim tek adresi devlet kurumları olmalı, devletin kontrolündeki yerlerde kurslarına devam etmelidirler. Biz öğretmenler olarak özgür iradeli yetiştirdiğimiz çocuklarımızın iradelerini başkalarının tahakkümü altına alınmaması için onların nerede zaman geçirdiklerine dikkat edilmelidir. Ülkemizin başına bela olan örgütler, milletimizin milli, etnik ve dini hassasiyetini kullanarak gençleri ya dağa çıkarıp devlete kurşun sıktırdıkları ya da devlet kadrolarına yerleştirilerek milleti bombalattıkları unutulmamalıdır. Özellikle ortaokul ve lise çağındaki öğrencilerimizin bağımlılık yapan maddelerle tanışmamaları için takıldıkları arkadaşlarına dikkat edilmeli çocuklarla veliler daha fazla zaman geçirmeli ailelerden habersiz uzun süre bir yerlerde takılmalarına müsaade edilmemelidir.

BAKANLIĞA RAĞMEN 2017-2018 ÖĞRETİM YILI SORUNSUZ BİTMİŞTİR

Öğretmenine sahip çıkmayan bir bakanlıkla çalışmak öğretmenler için zor olsa da görevin kutsallığının bilincinde olarak bütün olumsuzlukları görmeden eğitimi fedakârlıkla omuzlayan öğretmenlerimize DES olarak şükranlarımız sunuyoruz. Bakanlığın gereksiz ve anlamsız uygulamaları moralimizi bozsa da işimizin ciddiyetinden ödün verilmemiştir. Öğretmenleri mülakatla atamaya tabi tutarak hak gaspı yapan, performans değerlendirme uygulamasıyla öğretmeni veli ve öğrencinin önüne atarak mesleğin değerini düşüren, ders kitaplarındaki hataları düzeltmek için sayfa kopartan, aynı müsteşarla defalarca yönetici atama yönetmeliği değiştiren, okul yöneticiliğinin değerini düşüren, eğitimde sık  sık değişen müfredat ve sınav sistemleriyle eğitim paydaşlarının kafasını karıştıran bir bakanlıkta çalışıp da sorunsuz bir öğretim yılını tamamlamayı ancak öğretmenler başarabilirdi.

Demokrat Eğitimciler Sendikası olarak böyle bir bakanlıkla çalışıp ta eğitim öğretim yılını sorunsuz bir şekilde bitiren tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyor bakanlığımızın da hatalarından ders almasını bekleyerek sendikamızın önerilerini uygulamaya devam ettikleri sürece başarı olacaklarını bilmelerini istiyoruz.

Bakmadan Geçme