Vefa Konağı Sakinlerinin Babalar Günü Kutlandı

Büyükşehir Belediyesi Serasında Üretilen Çiçekler hediye edildi

Malatya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı tarafından, Orduzu Katı Atık Entegre Tesisinde bulunan serada üretimi yapılan çiçekler, önümüzdeki hafta kutlanacak olan Babalar Günü öncesinde Vefa Konağı sakinlerine hediye edildi.
Çöp Sahasındaki serada sebze fidesi ve çiçek üretimi yapılıyor
Malatya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Atık Yönetimi Şube Müdürlüğü’ ne bağlı olan Orduzu Katı Atık Entegre Tesisi’ nde katı atıklardan elektrik enerjisi üretilirken açığa çıkan ısı değerlendirilerek bu ısı tesiste bulunan serada kullanılarak sebze fidesi ve çiçek yetiştiriliyor. Daha önce yetiştirilmiş olan sebze fidelerinin üreticilere dağıtımı yapılmıştı. Sebze fidelerinden sonra yetiştirilen 150 adet rozet çiçeği, horoz çiçeği, ipek çiçeği, kadife çiçeği, alyssum ve menekşe vefa konağı sakinlerine dağıtıldı ve babalar günleri kutlandı.
Vefa Konağı sakinlerinin Babalar Günü Kutlandı
Sosyal Belediyecilik anlayışı içerisinde çalışmalarını yürüten Malatya Büyükşehir Belediyesi, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında yeşili koruyan anlayışla kendi tesislerinde üretimini yaptığı çiçekleri Vefa Konağı sakinlerine hediye etti. Bu kapsamda önümüzdeki hafta kutlanacak olan Babalar Günü öncesinde Vefa Konağı’nı ziyaret eden Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri, Vefa Konağı’nda vakit geçiren büyüklere üretimini yaptıkları çiçekleri hediye ettiler.
Babalar Günü öncesinde Büyükşehir Belediyesi olarak üretimi yapılan çiçekleri hediye ettiklerini ifade eden Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanı Şaban Aşıcı, “Çevre ve sosyal farkındalığı bir araya getiren bir projede Vefa Konağı’nda büyüklerimizle buluştuk. Orduzu Katı Atık Entegre Tesisimizde bulunan seramızda üretilen mevsimlik çiçeklerimizi Vefa Konağı’nda bulunan değerli büyüklerimize hediye ettik. Amacımız, çevreyi ve sosyal toplumu bir araya getirip farkındalık oluşturmaktı. Büyüklerimizin hem babalar gününü kutladık hem de kendi tesislerimizde ürettiğimiz çiçekleri hediye ettik. Büyüklerimizin mutluluğunu görmek bizleri de mutlu etti. Yaptığımız çalışmalarda bizlerden desteklerini esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’a teşekkür ederiz” şeklinde konuştu. 
 

Bakmadan Geçme