Vali Zorluoğlu Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu yapılan bir toplantıda muhtarlarla bir araya gelerek sorunlarını dinledi.
Ramada Otel'de gerçekleştirilen toplantıya Vali Murat Zorluoğlu başkanlık ederken toplantıya Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, vali ya

Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu yapılan bir toplantıda muhtarlarla bir araya gelerek sorunlarını dinledi.
Ramada Otel’de gerçekleştirilen toplantıya Vali Murat Zorluoğlu başkanlık ederken toplantıya Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, vali yardımcıları, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile 38 merkez mahalle ve 134 merkez köy ile 26 belde mahallesinden olmak üzere toplam 198 muhtar katıldı.
Toplantının açılışında bir değerlendirme yapan Vali Zorluoğlu ülkemizin içerisinde bulunduğu zor şartlara rağmen yatırımların hız kesmeden devam ettiğini belirterek şunları söyledi, “2016 yılının sonunda yaptığımız toplantıda da sizlerin gündeme getirdiği sorunlara ilgili kurumların temsilcileri ile birlikte bu sorunlara cevap vermeye çalışmış ve bir kısmını da 2017 yatırım programlarında değerlendirmek üzere not almıştık. O zamandan bu zaman kaydedilen aşamayı veya çözülemeyen sorunları bizlere bu toplantıda ileteceksiniz, bizlerde karşılıklı saygı ve sevgi çerçevesinde devletin imkânlarını da dikkate alarak bu sorunları çözmeye birlikte gayret edeceğiz. Aynı masanın etrafında yer almaktayız, dolayısıyla sorunlarımızı da birlikte çözeceğiz”.
Vali Zorluoğlu : Terörle Mücadelede Devletin Kararlılığı Tamdır
Ülkemizin 2015 yazından itibaren ciddi bir terör tehdidi ile karşı karşıya kaldığını, kazılan hendeklerle insanların hayatının zora sokulduğunu kaydeden Vali Zorluoğlu, devletin bu terör hadiselerine mukabele etme gereğinde bulunduğunu ve bütün örgütlerle amansız bir şekilde mücadele edilerek çok önemli başarılar sağlandığını, bölgede insanların normal hayatlarına geri döndüğünü kaydetti.  Terörle mücadelede devletin kararlılığının tam olduğunu ve tek bir terörist kalmayıncaya kadar uzantılarıyla birlikte terörün ortadan kaldırılacağını vurgulayan Vali Zorluoğlu, muhtarlara da terörle mücadelede önemli görevler düştüğünü, Elazığ’ın her zaman devletinden yana aldığı tavırla bilinen bir şehir olduğunu, zaman zaman az da olsa bazı terör hadiselerinin yaşandığını bu sebeple muhtarların daha dikkatli olmasını istedi.
15 Temmuz 2016’da yaşanan darbe girişimine değinen Vali Zorluoğlu, alınan tedbirlerle milletimizin darbe tehdidini ortadan kaldırdığını ancak FETÖ ile kamudaki işbirlikçilerinin tasfiye sürecinin devam ettiğini, örgütle ve işbirlikçilerinin adaletin önüne çıkarılma çalışmalarının sürdüğünü sözlerine ekledi.
Vali Zorluoğlu : Zor Şartlara Rağmen Kalkınma ve Gelişme Sürüyor
Türkiye’nin bütün bu zorluklara rağmen ülkemizin kalkınma arayışlarının ve yatırımlarının devam ettiğini belirten Vali Zorluoğlu sözlerini şöyle sürdürdü, “Ülkemizdeki OHAL ilanına rağmen insanımızın hayatını olağan şekilde devam etmektedir. Hayat normal bir şekilde sürmektedir. Bunun amacı terör örgütleri ile daha etkin mücadele edilmesidir. OHAL uygulamsı, FETÖ, PKK gibi terör örgütlerin tasfiyesinde biz idarecilerin elini güçlendirmiştir. Kalkınma ve gelişme de bir yandan normal seyrinde işlemektedir. 2016 yılında Elazığ’da 720 Milyon TL’nin üzerinde bir yatırım gerçekleşmiştir.  Devletin hizmetleri artarak devam ediyor. 2017 yılında Elazığ’da başlangıç ödeneği olarak 1 Milyar TL’lik bir yatırım öngörülmektedir ki bu ödenek her sene sonunda aşılmaktadır. Büyük yatırımlardan olan Uluova Projesi yatırım programına alınmıştır. Şehir Hastanesi hızla ilerliyor, tamamlandığında beş yıldızlı otel konforunda vatandaşlarımız hizmet alacaktır. Kömürhan Köprüsü ve tünelleri 2018’in ikinci yarısında hizmete açılacaktır. Kuzey Çevre Yolu ile Harput’a alternatif bir yeni yol olarak yapılacaktır”.
Cazibe Merkezleri Projesi ve 6. Bölge teşvikleri ile Elazığ’ın teşvik konusundaki sorunlarının da çözüme kavuşturulduğunu ve Elazığ’a yeni yatırım için 220’nin üzerinde yatırım başvurusu olduğunu açıklayan Vali Zorluoğlu, yeni yatırımlarla Elazığ’ın işsizliğine önemli bir çare olacağını, 2. Organize Sanayi Bölgesi için çalışmaların son aşamaya geldiğini, KÖYDES’in artan ödenekleri ile köylerin yeniden bir yapılanmaya gidileceğini sözlerine ekledi.
Toplantıda daha sonra muhtarlar söz alarak sorunlarıyla ilgili soru sordular ve ilgili kurum temsilcileri ve Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz gelen sorulara cevap verdi.

Bakmadan Geçme