Vali Şahin, Öğrencilerin Karne Sevincine Ortak Oldu

Vali Hulusi Şahin, Fırat İlkokulunda düzenlenen karne dağıtım programına katılarak öğrencilerin ve velilerin mutlu günlerinde onları yalnız bırakmadı.

Vali Hulusi Şahin, Fırat İlkokulunda düzenlenen karne dağıtım programına katılarak öğrencilerin ve velilerin mutlu günlerinde onları yalnız bırakmadı.  
2021-2022 eğitim öğretim döneminin sona ermesiyle ilimiz genelinde 814 lise, okul öncesi, ortaokul ve ilkokulda eğitim gören 186.857 öğrenci bugün karnelerini alarak yaz tatiline girdiler.
Fırat İlköğretim Okulu Müdürü Süryal Sarıbaş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın konuşmalarının ardından konuşma yapan Vali Hulusi Şahin, “Bir eğitim-öğretim sezonunun daha sonuna geldik. Biliyorsunuz çok sıkıntılıve hepimize büyük problemler yaşatan bir pandemisürecinden çıktık.Pandemi sürecinde en çok zarar gören öğrencilerimiz oldu.İki yıl boyunca çocuklarımız örgün öğretim alamadıkları için özellikle küçük yaştaki çocuklarımız çok ciddi zarar gördüler. 
2021-2022 eğitim-öğretim yılının tam bir şekilde yapıldığını ve sonuna gelindiğini belirten Vali Şahin; “Öğretmenlerimiz bu yılı gerçekten çok büyük fedakârlıklar göstererek çocuklarımızın kaybettikleri zamanı yeniden onlara kazandırmak için çaba gösterdiler. Ben huzurlarınızda tüm öğretmenlerimizi kutluyorum, onlara teşekkür ediyorum. Gerçekten bu fedakârca çalışma kaybedilen iki yılın yeniden telafi edilmesi sürecinde öğretmenlerimize ne kadar teşekkür etsek azdır. Veliler olarak biz de, öğretmenlerimiz de, bu süreçte olabildiği kadar yardımcı olduk. Bundan sonra daha da fazla yardımcı olalım” dedi.
Velilere hitap eden Vali Hulusi Şahin; “Eğitimiesas itibari ile öğretmen yapar, lütfen öğretmenlerimize tabi olalım, onların söylediklerini mutlaka dinleyelim.Onlar çocuklarımız için, göz bebeklerimiz için çırpınıyorlar ve onların söyledikleri reçeteyi uygularsanız emin olun çocuklarımız bundan çok istifade edecektir.
2021-2022 eğitim öğretim yılının bu kadar başarılı geçmesinde büyük emeği geçen öğretmenlerimize, idarecilerimize huzurlarınızda teşekkür ediyorum. 2022-2023 eğitim öğretim yılına hep beraber çok iyi hazırlanıp, tam motivasyonla bu yazı geçirelim.Bu duygu ve temennilerimlehepinize teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum” diyerek sözlerini tamamladı.
Konuşmaların ardından her sınıftan bir öğrencinin katıldığı “Teşekkürler Öğretmenim”  adlı şarkıyı seslendiren öğrenciler şarkı sonunda öğretmenlerine çiçek takdim ettiler.
Fırat İlköğretim Okulunda düzenlenen programda sınıfları ziyaret eden Vali Şahin, protokol üyeleri ve öğretmenler ile birlikte öğrencilere karnelerini dağıttılar. 
Program, Vali Hulusi Şahin’in son ders zilini çalması ile sona erdi.
 

Bakmadan Geçme