Vali Kaldırım'ın '19 Eylül Gaziler Günü' Mesajı

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Ülkemizin medar-ı iftiharı olarak nitelendirdiği gazilerimizin gününü kutlayan Vali Kaldırım,  mesajında şunlara yer verdi :   
      “Aziz vatanımızın bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğünü uğrunda şehit olmayı göze almış kahraman gazilerimiz, ülkemizin medarı iftiharı, vatanseverliğin yaşayan abideleridir.
Mukaddes vatanımız; varlığını milletimize adamış kahraman şehitlerimizin ve gazilerimizin  bizlere emanetidir. Bu bilinç içerisinde, Devletimiz ve kadirşinas milletimiz gazilerimizin hatırasını her daim canlı tutarak onları yad etmekte, gazilerimize ve onların ailelerine hak etmiş oldukları değeri vermektedir. Nitekim devletimizin tüm kademelerinde;  gazilerimize ve yakınlarına daha iyi imkânların sunulması, sorunlarının ivedilikle çözülmesi, için büyük bir hassasiyet gösterilmektedir.
Aziz milletimiz 15 Temmuz’daki darbe girişiminde;  kutsal değerlerini, vatan ve bayrak sevgisini her şeyin üstünde tutarak bu uğurda hayatlarını feda etmekten çekinmeyip karşısına çıkan tüm badireleri atlatacak güce, dirayete, kararlılığa sahip olduğunu göstermiş ve gaza bilincinin ne denli önemli olduğunun kanıtlamıştır.
Bugün  kahraman gazilerimize vefa duygularımızı ifade etmek için önemli bir fırsattır. Vatanseverlikleriyle övündüğümüz, emsalsiz fedakârlıklarını örnek aldığımız gazilerimizin, taşıdıkları şerefe yaraşır bir şekilde hayatlarını devam ettirmeleri, hak ettikleri saygı ve hürmeti görmeleri,  sorunları ile yakından ilgilenerek onlara vefa borcumuzu ödemek toplum olarak en büyük ortak sorumluluğumuzdur.
      Bu vesile ile başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK başta olmak üzere, Çanakkale’den Kurtuluş Savaşına, Kore’den, Kıbrıs’a ülkemizde ve bölgemizde teröre karşı verilen mücadelelerde milletimizin ve devletimizin bekası için gözünü kırpmadan çarpışan şehitlerimizi sonsuz rahmet, gazilerimizi minnetle anıyor, tüm gazilerimizin “Gaziler Günü’nü”en içten duygularımla kutluyorum.”

Bakmadan Geçme