Vali Kaban'ın '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü' Kutlama Mesajı

Malatya Valisi Sayın Ali Kaban'ın '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü' Kutlama Mesajları

Gazetecilik, halkın haber alma hakkını kullanmasına yardımcı olmak amacıyla doğruluk, tarafsızlık, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi ilkeleri uhdesinde barındıran son derece önemli bir meslektir. Bu mesleğin icracıları olan gazeteciler de ilkeli yayıncılık anlayışı içerisinde, kamuyu alâkadar eden gelişmeleri tarafsız bir şekilde halka aktarmakta, bir anlamda kamu vicdanının sesi olmaktadırlar.

Demokrasilerin vazgeçilmez unsurlarının başında yer alan basın ve medya aynı zamanda kurumlarla bireyler arasındaki veri akışını sağlayan düşünce, ifade ve haber alma özgürlüğünün en etkin araçlarıdır. Bu anlamda Aziz Halkımızı bilgilendirmek maksadıyla, mesai mefhumu olmadan her şart altında görevini yapmaya çalışan gazeteci arkadaşlarımızın özverileri bütün takdirlerin üzerindedir.

Bu vesileyle; Malatya'mızın pek kıymetli halkına sunmuş oldukları hizmetten dolayı ilimizdeki tüm basın-yayın kuruluşlarının temsilci ve çalışanlarının, Necip Milletimizin gözü kulağı olan gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlar, mesailerinde kolaylıklar, görevlerinde üstün başarılar dilerim.

          

             Ali KABAN

                                                                                                                    Malatya Valisi

Bakmadan Geçme