Vali Hulusi Şahin'in Jandarma Teşkilatı'nın 183'üncü Kuruluş Yıl Dönümü Mesajı

1839 yılına kadar giden köklü bir geçmişe sahip Türk Jandarma Teşkilatımızın 183'üncü kuruluş yıl dönümünü büyük bir gururla idrak ediyoruz.

1839 yılına kadar giden köklü bir geçmişe sahip Türk Jandarma Teşkilatımızın 183’üncü kuruluş yıl dönümünü büyük bir gururla idrak ediyoruz.
14 Haziran 1839 tarihinde kurulan Türk Jandarma Teşkilatı, Aziz Milletimizin huzur, birlik ve beraberliğine yönelik tehditlere karşı, Vatanımızın bölünmez bütünlüğünü, kanun hâkimiyetini ve devlet otoritesini muhafaza etmek amacıyla kendisine tevdi edilen görevleri gece gündüz demeden, her türlü şart altında büyük bir özveriyle yerine getirmektedir.
 
Temel hak ve özgürlüklerin üzerindeki en büyük tehdit olan terörle mücadelede, yaz kış demeden operasyon yapabilme kabiliyetine sahip Türk Jandarma Teşkilatı, asayiş, trafik, uyuşturucu ticareti ve göçmen kaçakçılığı gibi sorumluluk üstlendiği diğer alanlarda da hem mevcut teknolojileri kullanarak, hem de doğrudan yazılım ve proje üreterek, suçla mücadelede yüksek teknolojiyi etkin şekilde kullanmaktadır.
Teşkilat büyüklüğü, sorumluluk sahasının genişliği ve elde ettiği başarılarıyla, dünyadaki emsalleri arasında önde gelen bir teşkilat olan Jandarma Genel Komutanlığımız bünyesinde, yüksek teknoloji kullanımına ağırlık veren, beşeri ve teknik kapasiteyi arttırmayı hedefleyenaynı zamanda stratejisi ve geleceğe dönük ciddi yatırımlarıyla da çağın ötesini hedefleyen pek çok adım atılmıştır. 

 Köklü geçmişinden beri yüksek ruh ve şuurla görev yapan Jandarma Teşkilatımız, suç ve suçlu ile mücadelede gösterdiği üstün başarı ile birlikte verdiği sosyo-kültürel hizmetlerle de halk ile devlet arasında önemli bir köprü görevi oluşturmuştur

Tecrübesi ve fedakâr mensuplarıyla halkımızın mutluluğu için  gece-gündüz demeden büyük bir azimle çalışan Jandarma Teşkilatı mensuplarımızın,  bu özverili çalışmaları sayesinde toplum olarak huzur ve güven içindeyiz. Ulu önder Atatürk’ün deyimiyle 'Bir Kanun Ordusu” olan Jandarma Teşkilatı; milletimizin emniyeti için çalışarak şerefli bir görevi ifa etmekte, varlığı ile milletimize güven vermektedir.

Milletimizin birliğini ve temel insan haklarını tehdit eden terör örgütlerinin ortadan kaldırılmasında cansiperane mücadele sergileyen güvenlik güçlerimizin gösterdiği başarı her zaman takdire şayan olmuştur. Jandarma Teşkilatımızın her derecedeki mensubu, bu üstün görev ve sorumluluk bilinciyle, terörle mücadelede yıllardır büyük bir başarı ve azmin örneğini sergilemektedir.
Bu duygu ve düşüncelerle, Aziz Milletimizin hizmetinde bu mukaddes görevi icra eden Jandarma Teşkilatımızın 183’üncü kuruluş yıldönümünü içtenlikle kutluyor, Aziz Vatanımızın bölünmez bütünlüğü,  milletimizin birlik ve beraberliği uğrunda mücadele ederken canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle yâd ediyor, gazilerimizi minnetle anıyorum.
Hulusi ŞAHİN
Malatya Valisi
 

Bülten

Bakmadan Geçme