Vali Hulusi Şahin, 25. Arapgir Bağbozumu ve 1. Mor Reyhan Hasat Şenliklerine Katıldı

Arapgir Kaymakamlığı ve Arapgir Belediye Başkanlığı organizesinde

Arapgir Kaymakamlığı ve Arapgir Belediye Başkanlığı organizesinde “25. Arapgir Bağbozumu ve Mor Reyhan Hasat Şenlikleri” açılış programı ile “Aşık Beyazı ve Köhnü Üzümü Teşvik Yarışması” programı düzenlendi.
Düzenlenen programa Vali Hulusi Şahin, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Selim Pilten, Arapgir Kaymakamı Adnan Doğan, Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, Arapgir Kültür Derneği Başkanı Turgay Akşahin, Siyasi Parti Temsilcileri, Kamu Kurum ve Kuruluş Temsilcileri, STK Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Protokol konuşmalarının ardından kürsüye gelen, Vali Şahin, yaptığı konuşmada “Coğrafi işaret almış olan Arapgir Köhnü Üzümünün yanında, Mor Reyhanı da Malatya'mıza, Arapgir’imize, ülkemize Arapgir Belediye Başkanımız Haluk Cömertoğlu tanıttı. Mor Reyhan bizim hazinemize Malatya'nın değerlerine eklenerek, Coğrafi İşaretini de aldı. Böylece Mor Reyhan Arapgir'in sayısız zenginliğinden biri olarak yerini aldı. Bu ürünün tanıtılmasında ve coğrafi işaret almasında emeği geçenleri tebrik ediyorum.” dedi.
Arapgir’in çok değerli, çok kıymetli bir coğrafya olduğunu belirten Vali Şahin, “burada bir kültür var, bir ilim var, bir İrfan var. Arapgir bizi biz yapan, Türk Milli Kültürüne büyük değerler katan, büyük insanlar yetiştirmiş, değerli insanların memleketidir. Biz birliğimizi muhafaza edeceğiz. Birliğimizi muhafaza edersek sadece kendimize değil tüm insanlığa faydamız olacaktır. Biz mazlumların son sığınağıyız. Yüzlerce yıldır bu böyle olmuştur. O yüzden bir olacağız, birlikte olacağız, güçlü olacağız. Bunu başarırsak kendimize ve tüm mazlumlara da faydamız olur. Milli kültürümüzün önemli bir parçası olan Arapgir'de böyle bir etkinlikte böyle güzel insanlarla birlikte olmaktan büyük memnuniyet duydum” diyerek sözlerini tamamladı.
Açılış programının ardından Vali Hulusi Şahin ve beraberindeki heyet üzüm bağında Köhnü Üzümünün hasadını gerçekleştirdi. Vali Şahin ve beraberindeki protokol üyeleri Kaşkaloğlu Gastronomi Müzesi ve Mutfağının açılış törenine katılarak, Şef Ali Açıkgül Gastronomi Mutfağını gezdi.
Program panel, mor reyhan hasadı ve konserlerle devam etti
 

Bakmadan Geçme