Vali Çetin Oktay Kaldırım Elazığspor'u Ziyaret Etti

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım Elazığspor'u ziyaret ederek yönetim kurulu üyeleri ve spor medyasıyla bir araya geldi.

Vali Kaldırım Elazığspor tesislerine gelişinde Kulüp Başkanı Sedat Karataş, 2. Başkan Karahan Çelik ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı.

Kahvaltılı programın ardından bir açıklama yapan Kulüp Başkanı Sedat Karataş, “Sayın Valimiz kulübümüze hoş geldiniz. Elazığspor’a olan ilgi ve alakanızı yakından takip ediyoruz. Elazığspor sizinle bir taraftar daha kazandı. Elazığspor bu yıl kuruluşunun 50 yılını kutluyor. Yönetim olarak kulübün tarihindeki en ağır borç yükü ile görevi devraldık. Bu borç yükünü önemli oranda hafiflettik. Kulübe verilen eksi puan cezalarının bir kısmını mahkeme kararıyla kaldırdık. Aynı şekilde transfer yasağını da kaldırarak takımın önünü açtık. Sıkıntılarımız elbette devam ediyor. Umarım şehrin tüm kurumları ve paydaşlarıyla Elazığspor’u layık olduğu yere taşırız. Yeni sezon için 10 yeni transfer gerçekleştirdik. Elazığ’ın bu en büyük marka değeri olan Elazığspor’u gerekli yerlerde görürüz”.
 
Spor kulüplerinin şehirlerin tanıtılmasına ve markalaşmasına önemli katkılar sağladığına değinen Vali Çetin Oktay Kaldırım ise “Kıymetli Başkanımıza ve yönetimine teşekkür ediyorum. Sadece ben değil ailemle birlikte beş kişi daha Elazığsporlu olduk. Spor kulüpleri şehrin dinamizmi, kalkınması, sosyal hayatı, huzuru, esenliği, ekonomisi ve tüm değerleri için çok önemlidir. Spor, dünyada önemli bir endüstri haline dönüşmesi ülkelerin şehirlerin tanıtımında çok önemli bir enstrümandır. Dolayısıyla bu alan çok iyi değerlendirilmelidir. Elazığspor geçmişte ciddi başarılar sağlamış, şehre ciddi katkılar sağlamış bir spor kulübüdür. Geçen yıl sıkıntılı bir dönem yaşandı ama ayakta kalarak sıkıntıları aştı ve isabetli transferler yaptı. Şehrin tüm dinamiklerinin ve kurumlarının da takıma destek olması gerekmektedir. Kulübü şehre katkı veren, katma değer oluşturan, şehri bütünleştiren kulüpler iyi yönetildiği ve spor ili bir enstürman olarak kullanıldığı takdirde şehrin yatırım iklimi dahil bütün alanlarını olumlu etkilediği ve şehri her açıdan bir uluslar arası markaya dönüştürdüğü bir yatırımcıların yatırım kararı almasına etki ettiği bir marka değeri ve kurumsal kimliği olan bir kulübe çevirmemiz lazımdır. Bütün Elazığlıları buradan bir kez daha takımlarına destek olmaya davet ediyorum” dedi.

Konuşmasında Elazığ stadyumunun yatırım programına alındığını da kaydeden Vali Kaldırım, Elazığ’da bireysel ve salon sporları başta olmak üzere her türlü sportif faaliyeti için önemli bir spor altyapısı olduğunu, bütün spor dallarını desteklemeye devam edeceklerini söyledi.
 
Vali Kaldırım daha sonra Elazığspor tesislerini gezerek Kulüp Başkanı Sedat Karataş’tan bilgiler aldı.

Bakmadan Geçme