Vali Baruş'dan bayram mesajı

Vali Baruş'dan bayram mesajı

Birlik ve beraberliğimizi pekiştirdiğimiz, kardeşlik ve dostluğumuzu en sıcak şekilde hissettiğimiz, manevi zenginliklerle dolu bir Ramazan Ayı’nı daha idrak ederek bayramı karşılamanın mutluluğunu yaşamaktayız. Bizleri Ramazan Bayramı'na kavuşturan Yüce Rabbimize sonsuz şükürler olsun.

Rahmet, bereket ve mağfiret vesilesi olan Ramazan Ayı’nı, maruz kaldığımız salgın tehlikesi nedeniyle camilerden ve teravihlerden mahrum kalarak geçirmenin burukluğunu hissettik.

Bayram günlerinde, salgına karşı alınan önlemler nedeniyle komşularımız, yakınlarımızı ve büyüklerimizi ziyaret edemeyecek olmamız bayram sevincimizi gölgelese de, onlarla birlikte gelecek bayramlara sağlıklı bir ortamda ulaşma umudu bizlere teselli kaynağı olacaktır.

Bayram günleri, milli ve manevi değerlerimizi bütün güzellikleriyle hissettiğimiz, kırgınlık ve küskünlüğü bir kenara bırakarak barıştığımız müstesna günlerdir. Bu günlerin sevincini, heyecanını, yardımlaşma ve dayanışma duygularını hayatımızın her anına yayabilmek, ortak hedefimiz olmalıdır. Bu günleri fırsat bilerek aramızdaki sevgi, merhamet, kardeşlik ve hoşgörü duygularını güçlendirmemiz bayramı gerçek anlamda idrak etmemizi sağlayacaktır.

Bu mukaddes günlerde, Şehit Ailelerimizi, Şanlı Gazilerimizi, fakir ve yardıma muhtaç vatandaşlarımızı, hasta, yaşlı, yetim, öksüz ve kimsesiz kardeşlerimizi hatırlamalı, telefonla da olsa kendileriyle hemhâl olmalı, yalnız olmadıklarını onlara hissettirebilmek için elimizden gelen gayreti göstermeliyiz. 

Ramazan Bayramı vesilesiyle, milletimizin huzur içerisinde yaşaması ve vatanımızın bütünlüğü için görev yaparken hayatını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, şehit ailelerimize, gazilerimize ve yakınlarına bir defa daha şükranlarımı ifade ediyorum.

Saygıdeğer Malatya Halkımız başta olmak üzere Aziz Milletimizin ve bütün İslam Âleminin Ramazan Bayramını kutluyor; bayramın tüm insanlığa dostluk, barış ve kardeşlik getirmesini temenni ediyor, Cenab-ı Hak’tan herkese sağlık ve esenlikler niyaz ediyorum.    

Aydın BARUŞ

Malatya Valisi

Bakmadan Geçme