Vali Baruş, TSO Ve Ticaret Borsasına Ziyarette Bulundu

Malatya Valisi Aydın Baruş Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu üyesi Oğuzhan Ata Sadıkoğlu'nu ziyaret etti.

Malatya Valisi Aydın Baruş Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu üyesi Oğuzhan Ata Sadıkoğlu’nu ziyaret etti. Vali Baruş ziyarette Malatya’nın ticareti ve sanayisi ile ilgili brifing aldı.

Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyelerinin de yer aldığı ziyarette bir konuşma yapan TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu: “Nezaket ziyaretleri ile işadamlarıyla bir araya gelip sıkıntılarını ve problemlerini dinlemek için odamıza teşrif buyurdular, Sayın Valimize teşekkür ediyoruz. Sayın Valimizin Malatya’ya geldikten sonraki süreçte iş adamlarıyla beraber bir sinerji yaratabileceğine olan inancımız tamdır. Valimizin geçmiş illerde göstermiş olduğu başarılar Malatya’da da devam edecektir. İşadamları olarak bizde Sayın Valimizin her zaman yanındayız. Her konuda birlikte bir sinerji oluşturarak, Malatya'ya nasıl bir katkı sağlayabiliriz onun çabası içerisinde olacağız” dedi.

ZİYARET AMACIMIZ; MALATYA’YI TANIMAK VE MALATYA İLE İLGİLİ BİLGİ SAHİBİ OLMAKTIR

Vali Aydın Baruş, “Öncelikle değerli Başkana, Yönetim Kurulu Üyelerimize ve İş Adamlarımıza göstermiş oldukları ilgiden, misafirperverlikten dolayı teşekkür ediyorum. Valiliğimi ziyarete gelen tüm toplum kesimlerine, sivil toplum örgütlerine iade-i ziyaretlerde bulunuyoruz. Bugün de Ticaret ve Sanayi Odamızı ziyaret ediyoruz. Bu ziyaretler sadece hoş geldin veya iade-i ziyaret kapsamında değil aynı zamanda bu ziyaretlerde ilgili kurumlarımızın, sivil toplum örgütlerimizin Malatya ile ilgili görüş, düşünceleri ve yaşamış oldukları sorunları da almaya çalışıyoruz. Dolayısıyla Malatya'yı tanımamıza çok önemli bir rol üstleniyor bu ziyaretler. Bu anlamda Malatya ekonomisine yön veren ve buranın sosyal hayatında çok önemli paya sahip işadamlarımızla birlikte olmak, onların görüşlerini almak, bana da Malatya'nın yönetiminde geniş bir vizyon kazandıracaktır. Zaten yönetim anlayışımızda kamu kurumları olarak daima sivil toplum örgütlerimiz ile işbirliği yaparak, onlarla gönül birliği yaparak Malatya için daha güzel neler yapabiliriz, Malatya'nın kalkınması, ekonomik yönden gelişmesi ve böylece insanlarımıza daha refah içerisinde bir Malatya sunulması için neler yapabiliriz tek temel düşüncemiz, endişe kaynağımız budur. Bu anlamda da Ticaret Sanayi Odamız Malatya insanının istihdamında gerçekten önemli rol üstlenen işadamlarımızın, ticaret erbabının örgütlendiği, bir araya geldiği bir sivil toplum kuruluşu. Ticaret ve Sanayi Odalarımızın il ile ilgili görüşleri bizim için çok önem taşıyor. Bu görüşler çerçevesinde, tespitler çerçevesinde bizler de adımlarımızı inşallah bundan sonra daha isabetli bir şekilde atma imkânı bulacağız” dedi.

Başkan Sadıkoğlu daha sonra Vali Aydın Baruş’a Malatya’nın ticareti ve sanayisi ile ilgili brifing verdi.

Ticaret ve Sanayi Odası ziyaretinin ardından Malatya Ticaret Borsasına geçen Vali Aydın Baruş burada Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan ve Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından karşılandı.

Ziyarette konuşma yapan Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, “Sayın Valim yapmış olduğunuz bu ziyaretten dolayı Yönetim Kurulu Üyeleri, Meclis Üyelerimiz, bütün üreticilerimiz ve tüccarlarımız adına size çok teşekkür ederiz. Kısa bir süre önce Malatya’mızda göreve başladınız. Sizi çok iyi işler ve görevler bekliyor, bunları da yapacağınızdan en ufak bir kuşkumuz yoktur. Biz Malatya Ticaret Borsası olarak yaklaşık 700 tane üyemiz ile 5000 metrekare bir binada, akreditasyonu gerçekleşmiş Türkiye'de ilk 30’un içerisinde olan bir borsayız. Yaklaşık 2 Milyon TL civarında işlem hacmimiz var. Bizim burada en önemli hizmet verdiğimiz alanlardan biri kayısı, kayısıdan sonra da hayvancılık ve hububattır. Biz yaklaşık 7 aydır görevdeyiz. Bizden önce görev yapan arkadaşlara da defalarca teşekkür ettik yine de ediyoruz. Lisanslı Depoculuk bizim için en önemli projelerden bir tanesi. Özellikle kuru kayısı lisanslı depoculuğunun acilen faaliyete geçirilmesi konusunda sizden dönem dönem yardım talep edeceğiz. Eğer lisanslı depoculukta çok hızlı bir şekilde bir mesafe kat edersek kısa zamanda ürünlerin sağlıklı bir şekilde bu depolarda depolandıktan sonra elektronik senet ortamında da işleme açılırsa çok önemli bir iş yapmış olacağız. Bunun haricinde Sayın Valim özellikle yerleşke konusunda sıkıntılarımız var. Bunu biz size bir sunumla arz edeceğiz. Burada bizim özellikle Buğday Pazarı ve Şire Pazarı diye adlandırdığımız kayısının çiftçiden ve müstahsilden, tüccar ve ihracatçıya ulaşacağı saha ile ilgili problemlerimiz var, sıkıntılarımız var, sorunlarımız var ama sorumluluklarımız da var. Bu çerçevede de size hem geniş çaplı bilgilendirme yapacağız, hem de konuların sorunların çözümleri ile ilgili de sizi ara sıra rahatsız edeceğiz” dedi.

“LİSANSLI DEPOCULUK” PROJESİNE DESTEK OLMAYA ÇALIŞACAĞIZ

Vali Aydın Baruş yaptığı konuşmasında: “Ticaret borsamız üreticinin ürünleri değerlendirilmesi anlamında gerçekten vatandaşlarımıza önemli hizmetler veren bir kurum. Çok değişik sektörlerden temsilcileri bünyesinde barındıran bir teşkilat. Üreticilerimizin ürünlerinin piyasada değerini koruması aynı zamanda bunların üretim ekonomisine daha aktif katılımını sağlayacak çok değerli bir katma değer. Bu anlamda sizin vermiş olduğunuz emekler, çabalar, katkılar çok önemli. Özellikle kayısı sektöründeki ürünlerin piyasa değerini bulması, vatandaşlarımızın ekonomik hayatına daha fazla katkı sağlaması anlamında yapmış olduğunuz çalışmaları az çok biliyorum. Bu anlamda Lisanslı Depoculuk ile ilgili önemli bir projeniz var. Ben de elimden geldiğince bu projeye destek olmaya çalışacağım inşallah. Bu proje gerçekleşir ve kayısı üreticisinin ürettiği ürünlerinin pazarlamasındaki sıkıntıların aşılmasında da önemli bir süreç aşılmış olur. Hayvancılık sektöründe, et sektöründe, hububat sektöründe de üreticilerimizin tarlalarında ürettikleri veya tesislerinde ürettikleri ürünlerin gerekli şekilde değerlendirmesi için bizler de elimizden gelen katkıyı vermeye çalışacağız. Bu anlamda Malatya ekonomisinin bu yapılacak çalışmalarla birlikte daha iyi duruma geleceğine yürekten inanıyorum. Sizlerle her zaman birlikte çalışmaktan büyük bir mutluluk ve onur duyacağımı belirtmek istiyorum” dedi.

Başkan Ramazan Özcan, Vali Aydın Baruş’a çalışma alanları ve projeleri ile ilgili brifing verdi.

Bakmadan Geçme