Vali Baruş Gertan İçme Suyu Projesini Yerinde İnceledi

Vali Aydın Baruş, vatandaş devlet işbirliğiyle yaptırılan cazibeli Gertan İçme Suyu projesinin hizmete açılması için düzenlenen açılış törenine katıldı.

Vali Aydın Baruş, vatandaş devlet işbirliğiyle yaptırılan cazibeli Gertan İçme Suyu projesinin hizmete açılması için düzenlenen açılış törenine katıldı. 
Hayırsever iş adamı Ahmet Olcay ve Büyükşehir Belediyesi Maski genel müdürlüğü iş birliği ile Malatya Valiliğinin desteklediği 16.000.000 Türk Lirasına yapılan 23 Kilometrelik “Cazibeli Gertan İçme Suyu Projesi” açılış törenine Vali Aydın Baruş, Malatya AK Parti Milletvekili Av. Bülent Tüfekçi, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İş Adamı Ahmet Olcay ve vatandaşlar katıldı. 
Program açılış konuşması yapan Vali Baruş, “Bugün Pütürge’nin bu güzel köşesinde bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etmek istiyorum.  Şu anda 2000 metrenin üzerindeyiz, Malatya’da yakıcı bir sıcak varken burada efil efil esen bir rüzgâr var. Buda ruhumuzu serinletiyor kalbimizi serinletiyor.  Bu serinletmenin esas sebebi şu burada gerçekten bir aşkın nelere kadir olduğunu görüyoruz. Bu aşk nedir? Memleket aşkıdır, Vatan aşkıdır, Toprak aşkıdır. Ahmet Bey kardeşimiz sağ olsun daha önce bana da gelmişti burada yaptığı çalışmadan bahsetti ama buraya gelince bu işin ne kadar zorlu olduğuna şahit oldum. 2000 metrenin üzerinde belli çalışma mevsiminde çalışılabilecek bir yer ve 600 metrenin üzerinde sert bir tabakayı deleceksiniz hem ekonomik olarak büyük maliyet hem de azimle çalışılması gereken bir konu. Bunu başarmış Ahmet Bey tabiki Maski ile birlikte koordinasyon içerisinde çalışması Büyükşehir Belediyemizin de vatandaşımızın bu ihtiyacını görerek bu işe büyük bir özveriyle girişmesi neticesinde yaklaşık 23 kilometrelik çok uzun bir hat orada altı tane mahallemiz faydalanacak ama daha sonraki süreçte başka mahallelerimize de ulaştırma imkânı bulunulacak çok güzel bir kaynak suyu insanların yüreklerini serinletecek şimdiye kadar çekmiş oldukları sıkıntıları hafifletecek çok başarılı bir çalışma burada devlet vatandaş belediye vatandaş belediye iş adamı ortaklığının ne kadar güzel bir netice verdiğini görüyoruz ve bu işbirliğinin bütün her alanlarda devam etmesini temennimiz vatandaşlarımız buradan yetişen insanlarımız memleketlerine bir yatırım yapmak istedikleri zaman biz kendilerine her zaman yardımcı olacağız kendilerine gereken desteği sağlayacağız nitekim Ahmet Bey bana geldiğinde bir zorluktan bahsetmişti hattı geçirmedeki devreye girdik ve onun aşılmasını sağladık çünkü bazı zorluklarda devlet devreye girmezse siz kendi başınıza bu zorlukları aşamıyorsunuz yeter ki memleketinize hizmet olsun yeter ki Pütürge’ye hizmet olsun yeter ki Tepehan’a hizmet olsun. Biz her zaman yanınızdayız ben bu vesileyle Büyükşehir Belediye Başkanımıza Maski çalışmalarından dolayı Ahmet beye de annesinin hayrına yapmış olduğu bu güzel katkılardan dolayı kaymakamımızda burada yerinde her zaman destek oldu onlara kendilerine desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum hacı babamıza da Ahmet Bey gibi bir evlat yetiştirdikleri için teşekkür ediyorum ne güzel böyle kıymetli evlatlar yetiştirebilmek çünkü kazanmak marifet değil kazandığını kendi insanıyla paylaşmak marifet bunu da başardığınız için sizleri tebrik ediyorum. Bu su hattımızın sizlere hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum hayırlara vesile olsun inşallah daha güzel çalışmalara vesile olsun saygılarımı sunuyorum” dedi.

Bakmadan Geçme