Vali Baruş'a Dünya Gümrük Günü Ziyareti

26 Ocak Dünya Gümrük Günü kutlamaları kapsamında Fırat Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Havva Eksilmez, Şube Müdürleri ve müdürlük personeli Vali Aydın Baruş'u makamında ziyaret etti.

26 Ocak Dünya Gümrük Günü kutlamaları kapsamında; Fırat Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Havva Eksilmez, Şube Müdürleri ve müdürlük personeli Vali Aydın Baruş’u makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Fırat Gümrük Bölge Müdürü Havva Eksilmez, Dünya Gümrük Günü’nün her yıl ayrı bir tema ile kutlandığını ifade etti. Bu yıl ki temanın “ Kesintisiz Ticaret, Seyahat ve Taşımacılık için Akıllı Sınırlar” olduğunu söyleyerek 26 Ocak Dünya Gümrük Günü’nü kutlamak adına ilk olarak Valilik ziyareti gerçekleştirdiklerini belirten Eksilmez, çalışmalar hakkında da Vali Baruş’a bilgiler sundu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek tüm gümrük çalışanlarının 26 Ocak Dünya Gümrük Günü’nü kutlayan Vali Baruş, “Ticaret Bakanlığımız tarafından son yıllarda özellikle Gümrüklerimizin teknik olarak güçlendirilmesi, Gümrük Teşkilatımızın dijital imkânlarla donatılması çerçevesinde çok güzel gelişmeler kaydedildi. Bu anlamda da hem Türkiye’deki gümrük işlemlerinin hızlandırılması hem de dış ticaretteki etkinliğimiz açısından bu yapılan düzenlemeler son derece yararlı düzenlemeler oldu. Buradaki Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğümüz binasının da yapılması ve hizmete sunulması ile birlikte Malatya’nın dış ticaretinde de gümrük işlerinin hızlanması sağlanmış oldu. Bundan sonrada amacımız mümkün olduğunca ihracat işlemlerinin Malatya’dan gerçekleştirilmesi ve Malatya’daki sanayicimiz ve iş adamlarımızın kolaylıklardan istifade ederek daha hızlı, güvenilir dış ticaret yapmasıdır. Bu anlamda da sizlerin şimdiye kadar verdiğiniz emeklerden dolayı sizlere teşekkür ediyorum, bundan sonraki çalışmalarınızda da başarılar diliyorum” dedi.

Bakmadan Geçme