Vali Baruş 'Yüz Hafız Yüz Yıldız, Yüzlerimiz Bin Olsun' Programına Katıldı

İl Müftülüğü tarafından ' Yüz Hafız Yüz Yıldız, Yüzlerimiz Bin Olsun' sloganıyla Battalgazi, Darende ve Yeşilyurt ilçelerinde eğitim alan 105 hafız için tören düzenlendi.

İl Müftülüğü tarafından “ Yüz Hafız Yüz Yıldız, Yüzlerimiz Bin Olsun” sloganıyla Battalgazi, Darende ve Yeşilyurt ilçelerinde eğitim alan 105 hafız için tören düzenlendi.  

 Malatya Merkez Spor Salonunda düzenlenen törene Vali Aydın Baruş, Eşi Nagehan Baruş, Ak Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran, Adli Yargı Adalet Komisyon Başkanı İzzettin Duman, Battalgazi Kaymakamı Abdulkadir Duran, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Kaymakamı Turgay Gülenç, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, Diyanet İşleri Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Haydar Bekiroğlu, Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin, İl Müftüsü Ümit Çimen,  Elazığ Müftüsü Yusuf Sarıkaya ilçe müftüleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.  

Yeni Cami İmam hatibi Mehmet Şentürk’ün Kur’an tilavetiyle başlayan törende, protokol konuşmalarının ardından söz alan Vali Baruş Kur'an-ı Kerim'in hatasız bir şekilde bizlere aktarılması hafızlar sayesinde olmuştur diyerek sözlerine devam etti: “Değerli misafirler, necip milletimiz tarihi boyunca Kur’an’a hizmet etmekten onur duymuş ve bunu tüm benliğinde yaşatmış bir millettir. Bu milletin Kur’an’a olan saygısı başka hiçbir millette bu derece bulunmamaktadır. Hepimiz Osmanlı Devleti’nin kuruluşunda Şeyh Edebali ye nispet edilen hikâyeyi biliriz ve tarihimiz boyunca ailelerimizden gördüğümüzde Kur’an’a olan hürmetin göstergesi olan davranışlardır ve Kur’an-ı hiçbir zaman gönlümüzden, kalbimizden eksik etmemiş bir milletiz. Değerli misafirler Kur’an’ın yaşatılmasında, nesiller boyu aktarılmasında hafızların çok önemli rolü var. Çünkü biliyoruz ki Sevgili Peygamberimizden beri Kur’an’ın bugüne kadar hatasız ve maksatsız bir şekilde bizlere aktarılması hafızlar sayesinde olmuştur.  Onun için milletimiz hafızlık müessesesine çok önem vermiş ve Diyanet İşleri Başkanlığımızda bu kapsamda Kur’an kurslarında hafız olarak yetiştirilmek isteyen evlatlarımıza ve çocuklarını hafız olarak yetiştirmek isteyen ailelerimize çok önemli hizmetlerde bulunmuştur.  Bugün de bu hizmetlerin en önemlilerinden, güzellerinden birine şahit oluyoruz. Bugün 105 evladımız hafızlık icazeti alarak bundan sonra Kur’an-ı Kerimi hafızalarında bulundurmanın gurur ve mutluluğunu yaşayacaklar. Bu şeref herkese nasip olmaz. Bu şerefi hayatınız boyunca yaşayacaksınız ancak daha önemli olan hıfz ettiğiniz Kur’an-ı Kerim’i ahlak olarak hayatınıza hakim kılmaktır. Onun için bundan sonra sizleri ciddi bir sorumluluk bekliyor. Ben sizlerin gelecek hayatınızda da önümüzdeki yıllarda da Kur’an-ı Kerime layıkıyla hizmet eden insanlar olacağınıza yürekten inanıyorum. Sevgili ailelerimiz böyle güzel evlatlar, böyle değerli evlatlar yetiştirdiğiniz için sizleri tebrik ediyorum. Unutmayın ki bunun mükâfatını evlatlarımızın geleceğinde aile yaşantınızda sizlerde göreceksiniz,  buna şahit olacaksınız. Kur’an ahlakıyla yetişmiş nesillerden evlatlardan milletine, memleketine hizmet eden anlayıştan başka anlayış çıkmaz. Biz bu evlatlarımızdan çok ümitliyiz. Gelecekte onların içerisinden çok başarılı bilim adamları, bilim kadınları, mühendisler, doktorlar, yöneticiler çıkacağına inanıyoruz ve onların da bu yapacakları mesleklerinde çok başarılı olacaklarına güveniyoruz. Bu vesileyle evlatlarımızın yetişmesinde çok değerli emekleri olan Kur’an kursu öğreticilerimize, hocalarımıza çok çok teşekkür ediyorum. Kur’an kurslarının organizesinde hassasiyet gösteren ve bugünkü merasimin güzel bir şekilde organize edilmesinde emeği geçen başta İl Müftümüz olmak üzere Malatya Müftülüğünün çok değerli çalışanlarına, değerli hocalarımıza çok çok teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından 105 Hafız’a hafızlık belgeleri ile birlikte Valilik tarafından Kur’an-ı Kerim ve Bayrak hediye edildi.

Program Elazığ Müftüsü Yusuf Sarıkaya’nın duası ve akabinde hatıra fotoğrafının çekilmesiyle son buldu.

Bakmadan Geçme