Vali Aydın Baruş Pütürge'de Muhtarlar ile bir araya geldi

Vali Aydın Baruş Pütürge İlçesinde kurum müdürleri ile muhtarları bir araya getirerek sorunların ilk elden çözülmesi için toplantı düzenledi.

Vali Aydın Baruş Pütürge İlçesinde kurum müdürleri ile muhtarları bir araya getirerek sorunların ilk elden çözülmesi için toplantı düzenledi. 
Toplantıya Vali Aydın Baruş, İlçe Kaymakamı Batuhan Taşgın, İlçe Belediye Başkanı Mikail Sülük, Kurum Müdürleri, Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Mahalle Muhtarları ve Kanaat Önderleri katıldı.
Pütürge Belediyesi Nikah Salonunda ilçenin sorunlarının müzakere edilerek talep ve isteklerin dinlendiği ve çözüm geliştirilmesi yönünde görüşlerin alındığı toplantıda; mahalle muhtarları sorun, talep ve önerilerini şifai olarak iletirken toplantı esnasında ilgili daire müdürleri de muhtarların sorun ve taleplerine ilişkin açıklamalarda bulundu.
Öncelikle bugün yurdumuzun gerçekten güzel bir köşesi olan doğal güzelliğiyle her zaman herkesi büyüleyen Pütürge’de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek sözlerine başlayan Vali Aydın Baruş; “Devletinin, milletinin yanında milli birlik ve beraberliğimizin teminatı olan vatanımızı canından çok seven insanların yaşadığı ilçemiz, her türlü hizmeti hak ediyor. Biz her zaman Pütürge’nin yanında olmaya çalışıyoruz, Pütürge insanının yüzünün gülmesini istiyoruz. Pütürge rahatsa Malatya rahat olur Türkiye rahat olur. 
24 Ocak’ta elim bir hadise yaşadık. Pütürge ve çevre yerleşim yerleri olumsuz etkilendi. O günden bugüne vatandaşımızın yanında olup devletimizin tüm imkanlarını seferber ederek onların mağduriyetlerini gidermeye çalıştık.   Pütürge insanımızın mağdur olmaması için ve kış mevsimine rahat girebilmesi amacıyla çalışmalarımız halen devam ediyor. Bu çerçevede ilçe merkezinde bugün itibariyle 208 konut tamamlandı.  Vatandaşlarımıza da bu konutları noter çekilişi ile bugün teslim edeceğiz. Ahırlı konut yapımları halen devam ediyor. Yine mahallenizde, gerek toplu alanlarda gerek bireysel alanlarda bu inşaatlar devam ediyor. İlçemizde 304 çok katlı konut, 234 kırsal konut yapımı devam ediyor. Bundan sonraki süreçte yer seçimi yapılabilen, bir hak sahibi olup da yer gösterebilen vatandaşlarımızın yeni konutları başlanarak devam edecek. Yer seçimi, dağınık yerleşme sahip olması nedeniyle malzeme taşınması konusunda ve hak sahipliği noktasında tapuların hisseli olması nedeniyle çeşitli sıkıntılar yaşadık.  Yapabileceğimiz yerleri de süratle tamamlayarak kış mevsimi gelmesi nedeniyle vatandaşlarımızın mağdur olmaması için TOKİ yetkililerine gerekli bilgilendirmeleri yaptık. Gerek büyükşehir belediyemiz gerek tüm kamu kurumlarımız Pütürge’ye hizmet getirmek için elinden geleni yapıyorlar. 
Muhtarlarımızdan beklentimiz, vatandaşlarımızın sıkıntıları hızlı bir şekilde bizlere intikal ettirmeniz ve bu sıkıntıların çözümü noktasında takipçi olmanızdır. Takipçi olmak hepimizin boynunun borcu. Vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi için müdahil edilebilmesi için zamanında iletelim. Bizlerde elimizden geleni seferber edebilelim ki vatandaşımız devletini yanında hissetsin. Biz herkesin devlet imkanlarından eşit oranda faydalanması için çaba gösteriyoruz. Hep beraber vatandaşımızın yanında olabilirsek onların yaralarını sarabilirsek, kalkınmış olarak, iyi olanaklara sahip bir ilçe olarak vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmış oluruz. 
Depremin hemen ardından Pandemi sürecine girdik. Bu süreç içerisinde hem kamu hizmetleri hem vatandaşlarımız olumsuz etkilendi. burada sorumluluk sadece sağlık görevlilerinin değil sadece kolluk görevlilerinin değil vatandaş olarak hepimizin de bu hassasiyeti göstermesi gerekiyor. Aksi halde üzücü hadiselerle karşılaşıyoruz. Maalesef bugün ülkemiz genelinde olduğu gibi ilimiz genelinde de hastalık halen bulaşmaya devam ediyor. bu noktada komşularımızı uyaralım ve dışarı ile fazla temas etmemeleri noktasında kendilerine ikazda bulunalım. Yoksa biz sağlığımızı korumazsak bu hastalık sürecinden sağ salim çıkmazsak bütün bu getirilen hizmetlerin de bir anlamı kalmaz. Sağlığımızı korumak için Kaymakamlığımızın uyarılarına, diğer kurumlarımızın uyarılarına her zaman dikkat edelim” diyerek sözlerini tamamladı.
Toplantının ardından İlçe Kaymakamlığı ve İlçe Belediye Başkanlığını ziyaret eden Vali Baruş, özellikle afet konutları yapım süreci, yapılan çalışmalar, koronavirüs ile mücadele süreci hakkında bilgiler aldı.
Buradan Pütürge Sağlık Ocağı inşaatına geçen Vali Baruş, yüklenici firma yetkililerinden inşaat ile ilgili bilgiler aldı.
2016 yılında Manisa’da şehit olan Polis Memuru Ramazan Yılmaz’ın ailesini ziyaret eden Vali Baruş, bir sıkıntıları oldukları takdirde Kaymakamımız yahut doğrudan kendisine ulaşmalarını söyleyerek şehidin ailesi ile bir süre sohbet etti.
 

Bakmadan Geçme