Vali Akbıyık Kapan-3 Kavaklı Operasyonu Bölgesinde Denetlemelerde Bulundu

Vali Akbıyı Kapan-3 Kavaklı Operasyonu Bölgesinde Denetlemelerde Bulundu

Hakkâri Valisi  İdris AKBIYIK,  bölücü terör örgütüne yönelik başlatılan Kapan-3 Kavaklı Operasyonu bölgesinde denetlemelerde bulundu.

Büyük başarı ile icra edilen Kıran Operasyonlarının şokunu atlatamayan terör örgütüne yeni darbe Kapan-3 Kavaklı Operasyonu ile geldi.

Vali AKBIYIK, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Kavaklı, Kato, Marinos, Karanlık dağları, Işıklı ve Geçitli bölgelerinde müşterek olarak yürütülen operasyon ile ilgili gelişmeleri yerinde takip etti.

Operasyon bölgesinde denetlemelerde bulunan Vali AKBIYIK, yakından takip ettiği gelişmelerle ilgili İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri ÖZTÜRK’ten bilgi aldı.

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali  İdris AKBIYIK, Hakkâri’de Kavaklı, Kato, Marinos, Karanlık dağları, Işıklı ve Geçitli bölgelerinde bölücü terör örgütüne yönelik Kapan-3 Operasyonu’nu başlatıldığını söyledi. İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri ÖZTÜRK’ün emir komutasında İl Emniyet Müdürlüğü birimleri ve köy korucularıyla birlikte yürütülen operasyonun devam ettiğini ifade eden Vali AKBIYIK, şunları kaydetti:

"Bu operasyonu 55 timden oluşan 825 personelle yapıyoruz. Jandarma özel harekât timlerimiz, Jandarma komandolarımız, polis özel harekât timlerimiz ve güvenlik korucularımızla beraber Hakkâri’de bir tane dahi terörist kalmayıncaya kadar operasyonlarımız devam edecek. Operasyonda kapsamında 4 barınak ve sığınak tespit edilerek kullanılamaz hale getirilmiş olup, sığınak ve barınakların içerisinde;  1 adet kaleşnikof piyade tüfeği, 3 adet el bombası, 17 adet patlamaya hazır vaziyette EYP düzeneği, 1 adet boş büyük tüp (EYP yapımında kullanılmak üzere), 2 adet boş küçük tüp, 2 adet jeneratör, 1 adet sığınak yapımında kullanılan hilti, 3 adet termal şemsiye ve çok miktarda yaşam malzemesi ele geçirildi. Hakkâri’de terörle mücadele Sayın Cumhurbaşkanımızın iradeleriyle Sayın İçişleri Bakanımızın talimatı ve liderliğinde devletimizin tüm birimleriyle devam ediyor. "

-"2019 yılı Hakkâri’de terörle mücadelede son derece başarılı geçmiştir"

2019 yılında Hakkâri’de PKK terör örgütü, FETÖ ve diğer bölücü terör örgütleriyle mücadelenin son derece başarılı geçtiğini ifade eden Valimiz Sayın AKBIYIK, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"2019 yılında 94 terörist etkisiz hale getirilmiş, 3 terörist sağ olarak yakalanmış, 51 teröristte güvenlik güçlerimizin iknaları sonucu teslim olmuştur. Hedefimiz Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Hakkâri’de de bir tane dahi terörist kalmamasıdır. Hakkâri İlimiz son yıllarda tarihinin en huzurlu dönemini yaşıyor. İnşallah bundan sonra Hakkâri halkı da daha huzurlu, daha güvenli bir ortamda yaşayacak. Ben buradan bu operasyonlara katılan 2019 yılında gerçekten büyük başarılara imza atan kahraman güvenlik güçlerimize ve tüm birimlerimize teşekkür ediyorum. Allah hepsinin yardımcısı olsun. "

Bakmadan Geçme