Usta Gazeteci, Başkan Gürkan'ı Ziyaret Etti

Sabah Gazetesi Yazarı Yavuz Donat

Malatya’ya gelen Sabah Gazetesi Yazarı Yavuz Donat, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı ziyaret etti. Ziyarette konuşan Gazeteci Yazar Donat, Başkan Gürkan’ın Türkiye’nin en başarılı belediye başkanlarından biri olduğunu söyledi. 

 

Malatya’ya gelen Sabah Gazetesi Yazarı Yavuz Donat, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı makamında ziyaret ederek, bir süre sohbet etti. Beraberinde Bestekâr Kenan Öner ve Malatyalı işadamı Yaşar Öncan ile birlikte Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı ziyaret eden Sabah Gazetesi Yazarı Yavuz Donat, “Malatya'ya her geldiğimde Battalgazi Belediye Başkanını mutlaka ararım. Malatya Büyükşehir olmadan önce de Battalgazi’ye gidiyordum, Başkanımızla konuşuyordum. Marifet iltifata tabidir. Türkiye’nin en başarılı belediye başkanlarından biridir. Kabul ederse tebrik etmek ve ona iltifat etmek de bizim görevimizdir. TBMM Yeni yasama yılına girilecekti. Yeni yasama yılı Cumhurbaşkanlığı konuşmasıyla açılır. Ben Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’e sordum. Dedim ki ‘Meclis 2 gün sonra yeni yasama yılına girecek. Konuşmanız hazır mı ne konuşacaksınız’ Süleyman Demirel çok aziz dostumdur. Dedi ki, ‘birinci bölümde Türkiye’nin kalkınması, terör, anarşi, birlik, beraberlik, kardeşlik. İkinci konuşmam ise henüz yapıp yapmayacağım belli değil’ dedi. Neden diye sordum. ‘Birinci konuşmama yüce meclisin göstereceği iltifata göre ikinci bölümünü yapabilirim’ dedi. ‘Koskoca Cumhurbaşkanlığının iltifata ihtiyacı var mı’ dedim. ‘Hepimiz insanız. Marifet iltifata tabidir. İster Cumhurbaşkanı ol, ister başka görevde ol. İltifat insanların gururunu okşar’ dedi. Şimdi Belediye Başkanlığı ben sizleri tebrik ediyorum. Başarılı, çalışkan ve düzgün bir belediye başkanınız var. Kıymetini bilin” ifadelerini kullandı. 

 

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Yavuz Donat abimizi burada görmekten mutluluk duyduğumu belirtmek isterim. Kendileri sağ olsun her yıl bir kaç gün Malatya'yı ziyaret eder ve Malatya'yı ziyaretlerinde bizleri ziyaret etmeyi ihmal etmez. Bu anlamda teşekkürlerimi ve müteşekkir olduğumu da belirtmek istiyorum. Tabi biz biraz evvel kendileri ile sohbet ettiğimizde, biz okurken sizin tercüman gazetesindeki yazılarınızı heyecanla takip eder ve o zamanda aboneliğimiz vardı, bir sonraki gün muhakkak Yavuz Donat, Davut Salman’ın yazılarını okumak bir alışkanlık oluşmuştu. Yavuz abide o günden bugüne takip ettiğim hakikaten Türkiye’de duayen gazeteci olarak kendisini kabul ettiren ve basın camiasında da çok önemli şehrül yazar, şehrül muharrir durumunda olan bir abimiz. Ben bu anlamda da kendisini kutluyorum. Memleketimize yansıtmış oldukları hizmetleri gerçektende içtenlikle destekliyorum. Kendilerinin buraya gelip bizleri ziyaret etmeleri bize şevk veriyor. Kendilerinin de ifade ettiği gibi marifet iltifata tabidir. Müşterisi olmayan mal zayidir derler. Belediye Başkanı da olsanız böyle bir iltifat karşısında daha zevkle çalışmaya başlıyoruz. Yavuz abimiz 2004 yılında eski Battalgazi’ye geldiğinde oradaki gördüğü tabloyu yazmıştı. Hakikaten o bizde tarihi dönüm noktası oldu. O yazı aynı zamanda tarihe bir şerh düştü. İhmal edilmiş, kendi haline bırakılmış, yani hiçbir şeyi olmayan bir yapı, cenaze yıkayacak yerimiz dahi yoktu. Ama bugün biraz evvelde Yavuz abinin de ifade ettiği gibi hakikaten Battalgazi Belediyesi’nin yapmış olduğu işler, hem Türkiye’ye rol model olma noktasında, hem de güzel örnekler sunma noktasında bir çaba gösteriyoruz. Bu anlamda da tabii ki ekibimizle, Malatyalı hemşerilerimizle, Malatya'nın işadamları, sivil toplum örgütleri ile de çok yakın temas ve ilişki içerisindeyiz. Onların göstermiş olduğu yol ve rehberlik aynı zamanda bizim yol haritamız ve yön pusulamızı belirliyor. Bu anlamda hemşerilerime de teşekkür ediyorum. Böyle şehrül muharrir olan yazarlarımızla bizi gelip ziyaret etmeleriyle birlikte güç veriyorlar ve aynı zamanda köşelerine taşımaları bizim kendimizi check-up’tan geçirmemize neden oluyorlar” diye konuştu.

 

Ziyaret sonrası Başkan Gürkan ve konukları, Battalgazi Belediyesi Yeni Hizmet Binası’nı ve ardından da Galip Demirel Çınar Park Sosyal Tesisleri’ni gezdi. 

Bakmadan Geçme