Üç aylar ne zaman başlayacak?

Tüm Müslüman alemi, 2018 dini günler takvimini takip ediyor.

Müslümanların en önemli zaman dilimlerinden birisi olan 3 aylar başlangıcı, 19 Mart 2018 tarihinde başlayacak.
Üç ayların başlangıcı Regaip, Miraç, Berat Kandilleri hangi tarihlerde?
Mevlid Kandili: 19 Kasım 2018 Pazartesi
Regaib Kandili: 22 Mart 2018 Perşembe Perşembe
Miraç Kandili: 13 Nisan 2018 Cuma
Berat Kandili: 30 Nisan 2018 Pazartesi
Ramazan Ayı Başlangıcı: 16 Mayıs 2018 Çarşamba
Kadir Gecesi: 10 Haziran 2018 Pazar
Ramazan Bayramı: 15 Haziran 2018 Cuma
Kurban Bayramı: 21 Ağustos 2018 Salı
Üç aylar ne zaman başlıyor
3 AYLARDA HANGİ İBADETLER YAPILMALI?
Bir gelenek olarak yıllardan beri kandil gecelerinde, gündüzleri oruç tutulur. bu gecelerde kaza namazları kılınabilir. Kur’an okunabilir, tövbe edilebilir.
Üç aylarda yapılacak olan ibadetler için Kur’an-ı Kerimde ya da Peygamberin hadislerinde bize bildirilen belli bir şart ya da usul yoktur. Bununla beraber geleneksel olarak üç aylarda geceleri dua edilir, Kur’anı-ı Kerim okunur, geçmiş günahlar için tövbe edilir, namaz kılınır ve gündüzleri oruç tutulur. Müslümanlar bu aylarda, kandil gecelerinde ve kadir gecesinde yaptıkları ibadetlerin, diğer bütün aylarda yapılan ibadetlerden çok daha değerli olduğuna ve Allah katında çok daha fazla sevap göreceğine inanırlar. Peygamberin üç aylarda pazartesi ve perşembe günleri ve her ayın 13, 14 ve 15. günleri (dolunayda) oruç tuttuğu hadislerde yer alır ve sünnet kabul edilir. Ramazan ayı dışında tutulan oruç, nafile ibadetlerden sayıldığı için, dileyenin dilediği zaman oruç tutması mümkündür. Bütün bu şahsi ibadetler yanında, İslamın asıl gayesi ve anlamı olan adalet kavramını en güzel şekilde ifade eden, “komşusu açken tok yatan bizden değildir” hadisi ışığında; ihtiyaç sahiplerine yardımcı olmak bu mübarek günlerde yapılabilecek en değerli ibadettir belki de.
Üç aylar ne zaman başlıyor
3 AYLARIN ÖNEMİ NEDİR?
3 aylar, Rahmân olan Allah'ın rahmetinin sağnak sağnak yağdığı aylardır. Üç aylar, yılda bir defa gelen ve ahiret ticaretinin yapıldığı mümtaz aylardır. Bereket ve feyzinden İstifade etmesini bilenler, bu aylardan büyük kazançlar elde ederler. Bu bakımdan üç ayların kıymeti pek büyüktür. Ahiret sermayesinin artmasına vesile olan kudsî aylardır.
Bu eşsiz aylarda ahirete yönelik amelleri diğer vakitlere nispeten daha fazla çoğaltmak gerekir. Bu aylarda daha fazla Kur’ân-ı Kerîm okumak, ilme daha fazla yönelmek, ibadet ve tefekküre ve İslâmî hizmetlere daha fazla vakit ayırmak Mü’min’ler için kaçınılmaz bir fırsat olmalıdır.
2018 RAMAZAN NE ZAMAN BAŞLIYOR? RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?
On bir ayın sultanı olarak bilinen Ramazan ayı ise 16 Mayıs 2018 tarihinde idrak edilmeye başlanacak. Kadir Gecesi ise 10 Haziran 2018 tarihine denk gelmektedir. Ramazan ayının ardından Ramazan Bayramı ise 15 Haziran'da kutlanmaya başlanacak ve 17 Haziran 2018'de bayram son bulacak.

Bakmadan Geçme