U17 Kız Milli Takımı, yarın Letonya ile karşılaşacak

UEFA U17 Kızlar Avrupa Şampiyonası'nın ilk turunda B Ligi 5. Grup'ta yer alan Türkiye, ikinci maçında yarın Letonya ile karşılaşacak.

UEFA U17 Kızlar Avrupa Şampiyonası'nın ilk turunda B Ligi 5. Grup'ta yer alan Türkiye, ikinci maçında yarın Letonya ile karşılaşacak. Antalya'da Arslan Zeki Demirci Spor Kompleksi'nde yapılacak karşılaşma saat 18.00'de başlayacak. Millilerimiz maçın hazırlıklarını tamamladı. Türkiye'nin ev sahipliği yaptığı organizasyonda U17 Kız Milli Takımı, ilk maçında Romanya ile 2-2 berabere kalmıştı. Gruptaki diğer mücadelede ise Romanya, Letonya'yı 3-1 mağlup etti. Türkiye, Letonya maçını kazanıp gol averajı ve atılan gol sayısında Romanya'yı geçtiği takdirde grubu lider tamamlayacak. Eşitlik bozulmaz ise kart sayıları ve UEFA sıralamasına bakılacak.
Yapılacak müsabakalar sonucunda B Ligi'nde yer alan 6 grubun liderleri ile en iyi puan ve averaja sahip grup ikincisi olmak üzere toplam 7 takım A Ligi'ne yükselecek ve 2. turda mücadele etme hakkını kazanacak. Bu etabı da geçen ülkeler 3 - 15 Mayıs 2022tarihlerinde Bosna Hersek'te düzenlenecek UEFA U17 Kızlar Avrupa Şampiyonası finallerine katılacak.

U17 Kız Milli Takımı'nın kadrosunda şu isimler yer alıyor:

Kaleciler: Begümsu Akay (TSG Hoffenheim 1899), Kübra Cemre Ustaoğlu (Kocaeli Bayan Futbol Kulübü), Melisa Oral (Dudullu)

Defans: Berfin Elif Ceylan (Konak Belediye Spor), Busenur İnce (Karadeniz Ereğli Belediye Spor), İlayda Cansu Kara (Fenerbahçe A.Ş.), Julia Gökçe Torsell Oğuz (Jitex Mölndal BK), Leyla Bektaş (FC Oerlikon Polizei Frauen 1), Nihal Saraç (Konak Belediye Spor), Şura Vural (Boyabat Çeltik Spor), Tuana Yılmaz (Dudullu)

Orta Saha: Azel Akdeniz (Rusumat - 4 Gençlik ve Spor), Beyza Solak (TSG Hoffenheim 1899), Gülay Kiraz (Boyabat Çeltik Spor), Işılsu Işıldak (FC Iserlohn), İrem Ekiz (Hannover 96), Nisa Öztürk (Konak Belediye Spor), Sevda Öngan (Bursa Soğanlı Spor), Sıla Eldireklioğlu (Horozkent Spor), Yasemin Baydemir (FC Iserlohn), Zelal Boran (Woodbridge Soccer Club)

Forvet: Aleyna Eslem Topcu (Paris Saint Germain), Mine Yıldız (Fatih Vatan Spor), Pınarsu Cılız (Esentepe Spor)

Futbol Gelişim Direktörü: Oğuz Çetin

Teknik Direktör: Nazlı Ceylan Demirbağ

Maç Programı

Tarih-Saat

1. Takım

Skor

2. Takım

Stat / Yer

30.09.2021 - 18.00

Türkiye

2-2

Romanya

Arslan Zeki Demirci Spor Kompleksi 1 Nolu Saha - Manavgat

03.10.2021 - 18.00

Romanya

3-1

Letonya

Arslan Zeki Demirci Spor Kompleksi 1 Nolu Saha - Manavgat

06.10.2021 - 18.00

Letonya

 

Türkiye

Arslan Zeki Demirci Spor Kompleksi 1 Nolu Saha - Manavgat

Bakmadan Geçme